Udland

Metallica donerer millioner til australske skovbrande

Arkivfoto. Yasuyoshi Chiba / Scanpix Denmark

Rocklegenderne slutter sig til rækken af internationale kendisser, der støtter de australske brandfolk.

Det ikoniske amerikanske heavy metal-band Metallica donerer fem millioner kroner til bekæmpelse af skovbrande i Australien.

Det annoncerede bandet onsdag på det sociale medie Instagram.

- Vi er totalt overvældede af nyhederne om skovbrandene, der fejer henover Australien. Ødelæggelserne og deres konsekvenser for alle indbyggere, dyr, miljøet og det utrolige landskab i Australien er i sandhed hjerteskærende, skriver Metallica blandt andet.

Pengene skal gå til de hårdt prøvede australske myndigheder, der siden foråret har kæmpet mod flammerne.

Dermed tilslutter bandet sig den stadigt voksende gruppe af kendisser, der i løbet af de seneste måneder har støttet de australske brandfolk med gavmilde donationer.

Blandt andre donerede skuespiller Russell Crowe i november flere millioner. Også hans kolleger Nicole Kidman og Hugh Jackman har doneret store beløb.

25 mennesker dræbt

Skovbrande er bestemt intet særsyn i Australien, men på grund af lang tids hård tørke har ilden bredt sig langt mere end normalt.

Siden første halvdel af 2019 har ilden ædt sig gennem et område større end Danmark. Brandene har kostet 25 menneskeliv, og tæt på en milliard dyr frygtes ifølge australske økologer at have mistet livet.

Derudover er op mod 2000 hjem ødelagt.

Særligt området omkring Australiens største by, Sydney, har været hårdt ramt, og australske myndigheder har advaret mod, at millionbyens vandforsyning på sigt kan blive truet af flammerne.