Udland

Tyskland trækker dele af sine tropper fra Irak

Et brev såede i går tvivl, om koalitionen er på vej ud af Irak, men det har USA indtil videre afvist.

Tyskland trækker nogle af sine tropper hjem fra Irak af sikkerhedsmæssige årsager.

Det oplyser det tyske forsvarsministerium ifølge flere tyske medier, herunder Der Tagesspiegel.

Ifølge de tyske medier var det forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer og udenrigsminister Heiko Maas, der natten til tirsdag meddelte tilbagetrækningen til den tyske Bundestag.

Omkring 30 soldater fra det tyske forsvar, Bundeswehr, vil blive flyttet til Jordan og Kuwait, siger en talsmand fra forsvarsministeriet til AFP.

Ifølge Der Spiegels oplysninger blev 32 tyske soldater natten til tirsdag fløjet fra deres lejr nord for Bagdad til Jordan.

Amerikanerne bliver - indtil videre

Mandag aften dansk tid blev et brev pludselig lækket, hvori det fremgik, at USA ville trække styrker ud af Irak.

Men hurtigt var den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, ude på et pressemøde for at sige, at det ikke passede.

USA’s soldater bliver. Men kort efter sagde stabschefen for den amerikanske hær, general Mark Milley, at brevet er et udkast, som ikke skulle have været ude.

140 danske soldater i Irak

Der er for øjeblikket 140 danske soldater i Irak som en del af en større NATO-mission mod Islamisk Stat, hvor de blandt andet træner de irakiske styrker.

Mandag lød det fra flere sider på Christiansborg, at den højspændte situation i Mellemøsten kan udvikle sig så dramatisk, at det kan blive nødvendigt hurtigt at hjemkalde Danmarks soldater dernede.

Af hensyn til danskernes sikkerhed har træningen af de irakiske styrker siden weekenden været indstillet. Onsdag samles Udenrigspolitisk Nævn i Folketinget for at drøfte udviklingen i Mellemøsten.

I Irak og Iran har der siden det amerikanske angreb på Qassem Soleimani været store protester, og Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei, har advaret om ”brutal hævn”.