Udland

Hospital i USA får lov til at lade spædbarn dø trods mors protester

Tinslee blev født i februar og har tilbragt hele sit liv på et børnehospital i Fort Worth, Texas. AP

En mor i Texas kæmper for at forlænge sin datters liv. Lægerne mener, at pigen lider.

En dommer i den amerikanske delstat Texas har givet et hospital medhold i, at der skal slukkes for den respirator, der holder en 11 måneder gammel baby i live. Det sker, selvom moren protesterer.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Tinslee blev født for tidligt med en sjælden hjertefejl og kronisk lungesygdom. Siden har hun ikke været uden for børnehospitalet i Fort Worth, hvor hun det seneste halve år er blevet holdt i live af en respirator.

I august mente lægerne ikke længere, at det gav mening at fortsætte behandlingen, og 30. oktober besluttede en etisk komite at følge lægernes råd.

Mor vil tage beslutningen

Ifølge texansk lov kan forældrene kræve ti dage til at finde et andet hospital, der vil overtage behandlingen. Det kunne ifølge hospitalet ikke lade sig gøre, på trods af at man sendte forespørgsler til mere end 20 andre hospitaler.

10. november blev derfor sat som datoen for at stoppe den livsforlængende behandling af den lille pige.

Men Tinslees mor, Trinity Lewis, gik til en børne- og ungdomsdomstol og fik overbevist en dommer om at udstede et midlertidigt forbud mod at stoppe behandlingen af datteren.

- Jeg vil være den, der tager beslutningen for hende, sagde Trinity Lewis, da sagen i december var for retten.

Hun forklarede i retten, at hun kan mærke på sin datter, hvad hun kan lide og ikke kan lide, selvom hun er i kunstig koma.

Ifølge moren kan den lille pige lide at se animationsfilmen ’Trolls’, og hun græder, når den slutter. Til gengæld kan hun ikke lide at få børstet sit hår.

Kæmper videre

Lægerne siger dog, at pigen lider, og at hendes tilstand aldrig vil blive bedre.

- Hun har smerter. Bleskift volder smerte. Sugning af hendes åndedrætsrør volder smerte. At være i respiratoren volder smerte, sagde en af Tinslees læger, Jay Duncan, ved retsmødet.

Han forklarede, at lægerne de første fem måneder af Tinslees liv havde håbet, at hun i det mindste måske en dag ville kunne komme hjem. Men til sidst indså de, at de var løbet tør for behandlingsmuligheder, og at behandlingen ikke længere gavnede barnet, der allerede havde været igennem syv operationer.

Selvom domstolen torsdag gav hospitalet medhold, er sagen ikke nødvendigvis slut. Hospitalet skal vente syv dage, før lægerne kan slukke for Tinslees respirator. Det vil give moren tid til at anke sagen.

Og det har hun tænkt sig at gøre, meddelte hun efter kendelsen.

- Dommerne sagde mere eller mindre, at Tinslees liv ikke er værd at leve. Jeg er frustreret, fordi alle i det retslokale ville bede om mere tid, ligesom jeg gør, hvis Tinslee var deres barn, siger Trinity Lewis i en pressemeddelelse.

Ifølge lægen Jay Duncan er det sandsynligt, at Tinslee dør inden for et halvt år.