Udland

Næsten 500 millioner dyr er døde som følge af australske naturbrande

Det forventes, at antallet af både døde mennesker og dyr vil stige, når brandene har lagt sig.

480 millioner dyr er siden september omkommet under de mange naturbrande i Australien.

Det vurderer miljøforskere fra Sydney Universitet, skriver The Times.

Flammerne har efterhånden ødelagt tusindvis af hjem, sendt endnu flere mennesker på flugt, dræbt 15 personer og ædt 55.000 kvadratkilometer land – heriblandt flere nationalparker, hvor pattedyr, fugle og krybdyr lever.

Antallet af døde dyr stiger sandsynligvis, når ødelæggelserne efter de voldsomme brande i New South Wales og Victoria henover nytåret er gjort op, skriver australske News.

Det var brande, hvor myndighederne droppede at evakuere 70.000 mennesker.

- Konsekvenserne for mange arter er ekstrem og vedvarende. Det fulde billede af tabet af vilde dyr vil sandsynligvis aldrig blive kendt, men det vil sikkert blive talt i millioner, skrev Stand Up for Nature, der er en alliance af organisationer, i et åbent brev til New South Wales’ premierminister, Gladys Berejiklian.

Australiens miljøminister, Sussan Ley, ville komme med et bud på, hvor mange dyr der er døde som følge af ilden. Det vil hun først, når ”brandene er stilnet af, og en korrekt vurdering kan foretages,” skriver News.

Antallet af døde dyr skal tælles i millioner, vurderer organisation.

En tredjedel af koalaerne er døde

Sussan Ley har dog offentligt anslået tabstallet for koalaerne.

I weekenden sagde hun til The Guardian, at det vurderes, at op mod 8400 koalaer er omkommet i New South Wales. Det svarer til en tredjedel af bestanden i staten.

Tidligere i december fastslog en undersøgelse fra regeringen i New South Wales, at tusindvis af koalaer var blevet dræbt i brandene, og at brandene var så omfattende, at "vi højst sandsynligt aldrig vil finde ligene".

Videoer på sociale medier har vist, hvordan koalaerne – langsomme dyr, der kun spiser bladene fra eukalyptustræer, som er fyldt med olie og derfor gør koalaerne letantændelige – tigger vand fra mennesker.

Andre videoer viser, hvordan en gruppe kænguruer flygter fra en brand.

Dødstallet vil stige

I New South Wales befinder de værste brande sig på den sydlige kyststrækning South Coast, hvor 50.000 hjem er uden strøm, oplyser myndighederne.

- Skaderne på el-netværket fra de seneste brande er omfattende og udbredte, og mindst 40 el-master er blevet ødelagt det seneste døgn, oplyser elselskabet Endeavours lokale afdeling på South Coast.

Den manglende strøm påvirker internettet og telefonnettet i området. Derfor er det svært for myndighederne at vurdere, hvor mange der er savnet.

Det oplyser brandkommissær i New South Wales, Shane Fitzsimmons, ifølge The Guardian.

Derfor skal australierne forberede sig på, at dødstallet sandsynligvis vil stige yderligere, siger han.

En kænguru forsøger at undslippe ilden i New South Wales.