Udland

Kim Jong-un: Verden bliver vidne til et nyt våben i den nærmeste fremtid

Knap er det nye år startet, før Kim Jong-un kommer med endnu en trussel mod ærkefjenden USA.

Mens 2020 rykker frem kloden rundt og bliver skudt ind med fyrværkeri og fest, så er Nordkoreas leder Kim Jong-un allerede trukket i arbejdstøjet.

Det sker med en bombastisk udtalelse henvendt til ærkefjenden USA.

- Verden vil se, at et nyt strategisk våben vil være i Den Demokratiske Folkerepublik Koreas besiddelse i nær fremtid, siger Kim Jong-un.

Samtidig erklærer diktatoren, at Nordkorea vil ophæve et midlertidigt forbud mod test af atomare og langtrækkende missiler.

Ifølge Kim Jong-un vil landet fortsætte med at udvikle kraftige atomvåben for at holde den amerikanske atomtrussel stangen.

Afhænger af USA's attitude

Diktatoren uddyber, at styrken af det hemmelige våben vil afhænge af USA's fremtidige attitude mod Nordkorea.

Ifølge Kim Jong-un er forhandlingerne med USA blevet forhalet på grund af den amerikanske regerings gangster-lignende krav.

Hvis USA fortsætter med at trække forhandlingerne, vil landet lide hjælpeløst, lyder det fra Kim Jong-un, som mener, at det aldrig vil lykkes den koreanske halvø at blive atomfri, hvis USA fortsætter sin fjendtlige politik.

Derfor vil Nordkorea fortsætte med at udvikle "de nødvendige strategiske våben", indtil USA kommer på bedre tanker.

Tomgang siden møde i Hanoi

Forhandlingerne om Nordkoreas atomprogram har stået i tomgang siden februar, hvor den nordkoreanske leder og den amerikanske præsident Trump mødtes i Vietnams hovedstad, Hanoi.

Mødet blev afbrudt før tid, da Trump forlod mødet. Kim Jong-un krævede, at alle sanktioner mod landet blev fjernet mod til gengæld kun at skrotte dele af deres atomprogram.

Det anså amerikanerne som en halv aftale og dermed uacceptabel.

Nordkoreanerne anklager amerikanerne for at trække processen i langdrag og for ikke at imødekomme Nordkorea og ophæve sanktioner.

"Julegave" til Trump

I sidste uge advarede Kim Jong-un Donald Trump om, at han havde en "julegave", hvis USA ikke vil gøre indrømmelser.

Både amerikanske og asiatiske iagttagere forventer, at det kan være en ny våbentest.

Trump sagde i tirsdags i en udtalelse til journalister, at USA "vil tage sig af det".

- Vi finder ud af, hvad overraskelsen er, og vi vil tage os af det på meget succesfuld vis, siger præsidenten udenfor sit feriested Mar-a-Lago i Florida, hvor han tilbringer julen.