Udland

Mere end 1000 år gammelt palads fundet i Mexico

Arkæologerne undersøger foruden paladset flere andre bygninger.

Arkæologer har fundet et stort og mere end 1000 år gammelt palads i byen Kulubá nær Cancun på Yucatán-halvøen i det østlige Mexico

Det oplyser National Institute of Anthropology and History (INAH), ifølge BBC og Mexico News Daily.

Paladset er sandsynligvis blevet brugt at Maya-folket, der herskede i området.

- Det her arbejde er kun begyndelsen. Vi har kun lige afsløret én af de mest omfangsrige bygninger på stedet, siger arkæologen Alfredo Berrera, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Paladset er placeret i junglen i den østlige del af den arkæologiske zone i Kuluba, og bygningen, eller resterne af den, er seks meter høj, 55 meter lang og 15 meter bred, oplyser Alfredo Berrera.

Vil blive åbnet for offentligheden

Ifølge Reuters var Kulubá et vigtigt handelsbånd til byerne Ek ’Balam og Chichen Itza.

Fundet blev gjort, da der i området blev lavet restaureringsarbejde på andre ruiner.

Ifølge National Institute of Anthropology and History viser relikvier og andre fund omkring paladset, at det sandsynligvis er eliten i Maya-folket, der har brugt paladset.

Maya-folket herskede i store dele af Mexico, Guatemala, Belize og Honduras, og arkæologerne formoder, at paladset har været brugt et sted mellem 600 og 1050 før Kristi fødsel.

Maya-folket havde sin storhedstid frem til 1530 efter Kristi fødsel. I dag betegner de færreste sig dog som ’mayaer’, selvom de 30 mayasprog anslås at blive tal af mere end fire millioner mennesker.

Arkæologerne undersøger foruden paladset også strukturer i området, der formodes at være et alter, resterne af to boliger og en rund struktur, der antages at have været en ovn.

Området vil på sigt blive åbnet for offentligheden, lyder det fra National Institute of Anthropology and History.