Diplomats hustru sigtet for trafikdrab

Anne Sacoolas er mistænkt for at være ansvarlig for en ulykke, der kostede en 19-årig mand livet.

Den britiske anklagemyndighed har nu rejst sigtelse mod en amerikansk diplomats hustru, Anne Sacoolas, som i august var involveret i en trafikulykke, der kostede den 19-årige brite Harry Dunn livet.

Det bekræfter anklagerne fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Anne Sacoolas har i flere måneder været under mistanke for at være ansvarlig for ulykken 27. august, hvor Harry Dunn døde, efter hans motorcykel blev ramt af en bil ved den amerikanske militærbase RAF Croughton i Northamptonshire, Storbritannien.

Bilisten stak af fra gerningsstedet, og i den efterfølgende politiefterforskning kom Anne Sacoolas under mistanke.

Diplomatisk immunitet

Hele sagen har givet diplomatiske gnidninger mellem USA og Storbritannien.

Efter ulykken flygtede hun ud af Storbritannien og rejste hjem til USA, hvor hun påberåbte sig diplomatisk immunitet.

Det fik de pårørende til Harry Dunn til først at bede den britiske premierminister, Boris Johnson, om hjælp, og dernæst henvendte de sig til den amerikanske præsident, Donald Trump, som de i efteråret mødtes med.

Målet var at få Anne Sacoolas udleveret.

Det er endnu ikke sket, men hendes advokat har udtalt til Sky News, at hun ikke agter at vende frivilligt tilbage til Storbritannien.

- Hun står potentielt til at modtage en fængselsdom for, hvad der var en frygtelig, men ustilsigtet ulykke, siger advokat Amy Jeffress til Sky News.

Sigtelse vækker skuffelse i USA

De britiske myndigheder har valgt at sigte den amerikanske diplomathustru for at være skyld i den 19-årige brites død ved farlig kørsel.

Den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, udtrykker tilfredshed med beslutningen om at sigte hende, ligesom han samtidig opfordrer hende til vende tilbage og samarbejde med det britiske retssystem.

I USA oplyser udenrigsministeriet, at man er "skuffet" over beslutningen, og at man her frygter, at "det ikke vil bringe en løsning nærmere".

- USA har gjort det klart, at på ulykkestidspunktet og under hele hendes ophold i Storbritannien havde bilisten i denne sag status, som svarer til diplomatisk immunitet, udtaler en talsperson fra udenrigsministeriet ifølge Reuters.