Udland

PewDiePie holder pause: - Jeg forklarer det senere

PewDiePie lukkede tilbage i 2016 sin Youtube-kanal i vrede mod onlinemediet. Han er med 102 millioner følgere den største stjerne på Youtube.

Den svenske Youtube-stjerne PewDiePie har valgt at droppe det sociale medie i 2020.

Det meddeler den 30-årige svensker i en video på onlinemediet med begrundelsen, at han er "meget træt".

- Jeg tager en pause fra Youtube næste år. Jeg har besluttet mig for at sige det på forhånd, fordi jeg føler mig træt...Fra begyndelsen af ​​næste år vil jeg være væk et lille stykke tid. Jeg forklarer det senere, men jeg vil gerne give et heads-up, lyder det fra PewDiePie.

Den største Youtube-stjerne

Med sine omkring 102 millioner abonnenter er den engelsktalende skandinav - med det borgerlige navn Felix Arvid Ulf Kjellberg - den person med flest følgere i verden på videotjenesten.

PewDiePie er kendt for sine mange videoer på YouTube, hvor han oftest spiller computerspil, mens han snakker til sit publikum.

Det amerikanske erhvervsmagasin Forbes har i 2019 anslået, at den svenske Youtuber sidste år tjente 80.000.000 kroner på at filme sig selv, mens han spiller videospil.

Størstedelen af indtægterne kommer fra reklamer, som vises, inden videoen afspilles.

PewDiePies beslutning har medfødt næsten 30.000 kommentarer, og flere fans mener, det er en velfortjent pause, som svenskeren nu kan se frem til.

Det fremgår ikke af videoen, hvad PewDiePie i stedet skal bruge sin tid på.

Youtubestjernen PewDiePie har snydt både fans og medier, da han tidligere i dag meddelte, at han ville lukke sin Youtube-kanal.

Beskyldt for racisme

Det er ikke første gang, at PewDiePie vælger at tage en selvvalgt pause fra Youtube.

I december 2016 lukkede svenskeren sin kanal i vrede mod onlinemediet, fordi Youtube havde ændret sine algoritmer, hvilket - ifølge PewDiePie - havde kostet ham millioner af seere. Dengang havde svenskeren omkring 50 millioner følgere.

PewDiePie er tidligere blevet beskyldt for både racisme og antisemitisme.

I 2017 brugte han ordet 'nigger' imod en modspiller under en livesending på Youtube.

Efterfølgende undskyldte svenskeren og sagde, at han ikke mente det på en "nedsættende måde".

Fyret af Disney

Samme år blev PewDiePie fyret af Disney, da der blev fundet flere antisemitiske referencer i videoerne på hans Youtube-kanal.

Blandt andet en video med to mænd, der grinende holder et banner med ordene "Død over alle jøder".

Ifølge svenskeren var budskaberne ment som vittigheder.

- Jeg ser det indhold, jeg laver, som underholdning og ikke seriøse politiske kommentarer. Jeg ved, at mit publikum forstår det, og det er derfor, de besøger min kanal, udtalte Felix Arvid Ulf Kjellberg tilbage i 2017.