Udland

Niårig stopper på universitetet: - Det går for langsomt

Niårige Laurent Simons var godt på vej til at blive en af verdens alleryngste med en universitetsuddannelse. Det kan han stadigvæk nå. Men lige nu er han måske den yngste i verden, der er droppet ud af universitet. Yves Herman / Ritzau Scanpix

Belgisk vidunderbarn har afbrudt uddannelsen til elektronikingeniør. Han kunne ikke få lov til at blive bachelor allerede inden jul.

Det niårige belgiske vidunderbarn Laurent Simons har vakt opsigt med sin rekordfart gennem uddannelsessystemet.

Trods sin beskedne alder var han godt i gang med en bacheloruddannelse som elektronikingeniør på Det Tekniske Universitet i Eindhoven (TUE) i Holland.

Men nu er Laurent Simons stoppet på universitetet igen – uden at bestå sin afsluttende eksamen.

Hans familie er nemlig utilfreds med, at det går for langsomt.

Ifølge universitetet skyldes striden, at familien ønsker, at drengen skal afslutte sine studier inden jul. Men universitetet mener, at det vil være klogere at satse på, at han er færdig til sommer på grund af de mange eksaminer, han skal bestå.

- Det vil under alle omstændigheder være et helt ekstraordinært hurtigt forløb, siger universitetet til tv-stationen CNN.

Universitetet oplyser, at Laurents far, Alexander Simons, er fast besluttet på, at hans søn "skal bestå sin bacheloreksamen som niårig, hvilket betyder, at Laurent skal gennemføre sin bachelor i løbet af ti måneder på et studie, der normalt tager tre år".

"Laurent tilhører ikke dem"

Alexander Simons har en helt anden forklaring på striden. Familien har nemlig lavet en aftale med et amerikansk universitet om, at sønnen skal lave sin ph.d. der.

Det har, ifølge faderen, fået universitetet i Eindhoven "til trække tiden ud" for at holde på Laurent Simons:

- Deres handlemåde er ikke i orden. Laurent tilhører ikke dem, siger Alexander Simons til CNN.

Laurent Simons med sine forældre, Lydia og Alexander Simons. -Der skal ikke være noget pres på ham, siger faderen om sin opvakte søn.

Den udlægning afviser universitetet. Overfor CNN giver skolen udtryk for, at Laurent Simons er "en godhjertet dreng", der skal være meget velkommen til at fortsætte sine studier i Eindhoven, hvis bare betingelserne er "realistiske".

"Lidt medicin i fritiden"

Familien har tidligere fortalt, at Laurent Simons vil gå i gang med en ph.d. indenfor sit område som elektronikingeniør og så læse lidt medicin i sin fritid.

De ønsker ikke at fortælle, hvilket universitet i USA, der fremover skal være vært for sønnens studier. Familien har nemlig besluttet, at man først vil fortælle nyt om hans studier, når han har gennemført dem.

- Vi ønsker ikke, der skal være noget pres på ham, som faderen udtrykker det.