Udland

Angreb mod hotel i Somalias hovedstad

Hotellet er populært blandt embedsmænd og politikere.

Bevæbnede mænd fra den islamistiske militante gruppe al-Shabaab har tirsdag angrebet Hotel SYL i Somalias hovedstad, Mogadishu, hvor kampe er i gang. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det angrebne hotel ligger tæt på præsidentens residens.

Flere medier beskriver, hvordan gerningsmændene var klædt som politifolk, men at de angreb med granater og skud, da de kom nærmere.

Til nyhedsbureauet dpa oplyser politibetjenten Ahmed Bashane, at mindst fem personer har mistet livet ved angrebet.

Der skal være tale om to hotelvagter, en regeringsansat, en civil samt en af gerningsmændene.

Berygtet terrorgruppe står bag

Abdi-Aziz Abu Mus'ab, som al Shabaabs militære talsmand, bekræfter, at den islamistiske grupper står bag angrebet. Han siger, at gruppens folk er inde på hotellets område.

Hotellet er populært blandt embedsmænd og politikere.

- Man kan høre skudvekslinger og granateksplosioner. Jeg kan ikke bekræfte det, men SYL-hotellet synes at være udsat for et terrorangreb, siger en sikkerhedskilde, Abdirahman Adan.

Adskillige vidner siger til AFP, at de har hørt skudsalver fra automatiske våben.

Regelmæssige angreb

Somalia, som ligger på Afrikas Horn, har været splittet af konflikter og kaos siden 1991, da krigsherrer fra forskellige klaner styrtede en diktator.

Al-Shabaab, der har forbindelse til terrornetværket al-Qaeda, kæmper for at vælte Somalias regering, som har støtte i Vesten.

Engang kontrollerede gruppen store dele af landet. Den blev tvunget ud af Mogadishu i 2011 og har siden mistet mere terræn og flere bastioner. Men gruppen foretager regelmæssigt blodige angreb i Somalia og i nabolandet Kenya, som har tropper i Somalia.

Samme hotel angrebet for tre år siden

Gruppen, der menes at bestå af et sted mellem 5000 og 9000 mand, anses for at være en af de mest brutale og nådesløse islamistiske grupper i Afrika.

I 2013 angreb medlemmer af al-Shabaab et indkøbscenter i Nairobi, hvor de barrikaderede sig i 80 timer sammen med adskillige gidsler. 67 personer blev dræbt. To år efter udførte de et angreb i Kenya, hvor næsten 150 mennesker ved et universitet blev skudt og dræbt.

I 2016 blev adskillige dræbt ved et bombeangreb mod det samme hotel i Mogadishu.