Udland

Mette Frederiksen karikeret i amerikansk sketchshow

Sketchen tager udgangspunkt i denne uges NATO-topmøde, hvor en opsigtsvækkende video slap ud.

Mette Frederiksen kunne tidligere på ugen bryste sig af at blive kåret som en af årets mest definerende personer af det amerikanske medie Bloomberg Busineesweek.

Og nu er hun igen i spotlyset i USA – denne gang i en mere satirisk sammenhæng.

Det amerikanske sketchshow ’Saturday Night Live’ åbnede nemlig lørdagens program med en sketch, hvor en karikatur af den danske statsminister optrådte.

Teenageforelsket "Frederiksen"

Sketchen tager udgangspunkt i denne uges NATO-topmøde. Under mødet blev Canadas premierminister, Justin Trudeau, Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron fanget på en video, hvor de tilsyneladende morer sig over USA's præsidents lange pressemøder.

En hændelse, der har inspireret til det komiske indslag, som indledes med en dialog mellem, hvad der skal ligne Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, og Norges statsminister, Erna Solberg.

- NATO-konferencen har været så fed i år, siger Mette Frederiksen i en setting, der minder om en kantine på en amerikansk highschool.

- Jeg er enig. Den har været så international og sjov, svarer Erna Solberg, før de tre mandlige statsledere træder ind på scenen, og Mette Fredriksen teenageforelsket udbryder:

- Oh my God. Se! Det er Trudeau og Macron. De er så cool.

Herefter går sketchen i gang, og både Norge og Danmark forsvinder ud af billedet.

Du kan se hele sketchen her:

Ikke Trumps første gang

’Saturday Night Live’, der bliver vist på NBC, er et ugentligt show, der laver sjov med kendte personer, reklamer, og hvad der ellers rører sig i USA.

Hvor Mette Frederiksen fik sin debut, så er Donald Trump hyppig genganger i showet, og det har ikke huet den amerikanske præsident.

Efter skuespilleren Alec Baldwin i 2016 imiterede præsidenten i showet, tweetede Donald Trump:

- Jeg så dele af Saturday Night Live-programmet i aftes. Det er et meget ensidigt og partisk show. Ikke sjovt overhovedet, skrev han dengang.

Saturday Night Live har været vist siden 1975 og er et af de mest kendte tv-shows i USA.