Udland

Pablo Escobars storebror offentliggør mystisk smartphone

Firmaet bag påstår, at telefonen næsten er umulig at ødelægge.

Den 71-årige Roberto Escobar, storebror til den berygtede og afdøde narkobaron Pablo Escobar, arbejdede i mange år som revisor for broderens narkokartel i Medellín i Colombia.

Nu bevæger han sig ind på et nyt forretningsområde, nemlig smartphones. Det skriver CNN Business.

Med firmaet Escobar Inc. i ryggen har Roberto Escobar offentliggjort en af de billigste foldbare smartphones på markedet. Den guldfarvede telefon hedder Escobar Fold 1 og er opkaldt efter den afdøde bror.

Mest holdbare skærm på markedet

Svenske Olof Gustafsson, der er direktør i firmaet, forklarer, at de har gennemgået mange tests af produktet, som han mener har den mest holdbare telefonskærm på markedet.

- Den eneste måde at ødelægge vores telefon på er ved at brænde den. Det regner jeg ikke med, en normal bruger vil gøre, siger Olof Gustafsson til CNN.

David Guldager, tech-redaktør hos Nordisk Film, har læst om telefonen og er mildest talt skeptisk.

- Den er 100 procent ikke så holdbar, som de påstår på deres hjemmeside.

- Samsung har flere gange måttet trække foldetelefoner tilbage, fordi det er et yderst kringlet produkt at producere. Jeg tror bestemt ikke, det bliver ham, der løser det, siger David Guldager.

Han påpeger også, at telefonens design nærmest er identisk med en tidligere model.

- Billederne, som fremgår på deres hjemmeside, er ens med telefonen Royole FlexPai, som var den første foldbare smartphone, der blev præsenteret i 2018. De har blot ændret kanten og farvet den guld, fortæller David Guldager.

Den guldfarvede smartphone fra Pablo Escobar Inc. bliver eftersigende leveret med gratis levering overalt i verden.
Royole leverede verdens første foldbare smartphone tilbage i november 2018.

Her kan du sammenligne den guldfarvede telefon fra Escobar Inc. og den sorte fra tech-firmaet Royole. Ligheden er slående.

Fra narko til AIDS-kur

Selve firmaet bag telefonen blev startet af Roberto Escobar i 1984 som et holdingfirma for Escobar-brødrenes aktiver og værdier, som de selv har formuleret det.

Da Pablo Escobar havde sin storhedstid i 70'erne og de tidlige 80'ere, stod han eftersigende for distributionen af op mod 80 procent af al kokain i verden.

Pablo Escobar blev skudt i 1993 i Medellín af det colombianske politi. Året før overgav broderen Roberto Escobar sig til politiet. Han har afsonet ti år i fængsel for narkorelateret kriminalitet.

I dag er Roberto Escobar halvt blind og halvt døv, efter en brevbombe eksploderede op i ansigtet på ham i fængslet.

Før sit smartphone-eventyr har Roberto guidet turister rundt i Pablo Escobars fodspor, og så har han tidligere hævdet, at han var meget tæt på finde en kur mod AIDS.

Nu udlever han drømmen som smartphone-skaber sammen med sin svenske kompagnon, Olof Gustafsson.

- Vi har regnet ud, hvordan vi laver gode telefoner til fornuftige penge. Nu skal vi bare i gang med at sælge en masse, siger Olof Gustafsson til CNN.