Trumps højre hånd filmer dokumentar i Ukraine for at forsvare præsidenten

Programmet afslører den demokratisk ledede rigsretsundersøgelse som værende svindel, siger tv-kanal.

Mens efterforskningen af Ukraine-sagen går ind i sin næste fase, er Donald Trumps højre hånd rejst til Ukraine for at filme en dokumentarserie.

Det skiver amerikanske New York Times.

Hvad er Ukrainesagen?

Det amerikanske oppositionsparti, Demokraterne, anklager præsident Donald Trump for groft magtmisbrug.

Anklagen går på, at Trump og hans embedsmænd har tilbageholdt militærstøtte for 400 millioner dollars til Ukraine for at presse den ukrainske regering til at finde snavs på Hunter Biden, der er søn af den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden.

Mens Joe Biden var vicepræsident under Obama, fik Hunter Biden en velbetalt plads i bestyrelsen for den ukrainske gasvirksomhed Burisma, der blev efterforsket for korruption.

Undersøgelsen blev pludseligt lukket, og det ville Trump gå efter i sømmene.

I serien ’Ukrainian Witnesses Destroy Schiff's Case’ rejser præsidentens tidligere advokat Rudolph Giuliani rundt i Europa for at interviewe personer, der har tilknytning til sagen – hvoraf flere er blevet afvist som officielle vidner i den amerikanske Kongres.

- Som en god advokat indsamler jeg bevis for at forsvare min klient mod falske beskyldninger, skriver Rudolph Giuliani i en sms til New York Times.

De to første afsnit af programmet er allerede blevet vist på den amerikanske tv-kanal One American News, og ifølge kanalen selv ”afslører serien rigsretssagen som værende svindel.”

Programmet er blevet promoveret som et republikansk alternativ til den demokratisk ledede rigsretsundersøgelse, som kritiseres af Trump-støtter for bevidst at fravælge vidner, der kan gavne præsidentens forsvar.

Interviewer Lutsenko

Blandt de medvirkende i programmet er den tidligere ukrainske statsanklager Yuriy Lutsenko, som tirsdag blev interviewet af Rudolph Giuliani.

De to har mødtes før – blandt andet i New York i januar, da Yuriy Lutsenko første gang blev blandet ind i Ukraine-sagen.

Her bad Rudolph Giuliani den daværende, ukrainske statsanklager indlede en undersøgelse af Hunter Biden, søn af den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden, hvilket blev selve omdrejningspunktet for den nuværende efterforskning af Donald Trump.

Yuriy Lutsenko efterforskes for korruption og magtmisbrug i Ukraine - uden forbindelse til Ukraine-sagen.