Udland

Flyselskab tester spiselige kopper

Air New Zealand skænker otte millioner kopper kaffe årligt, og spiselige bægre skal være med til at nedbringe mængden af skrald ombord.

Hos New Zealands nationale flyselskab er der nu mulighed for at slutte sin kaffe af med et lækkert stykke kop.

Air New Zealand eksperimenterer nemlig med en ny spiselig form for bæger, der skal være med til at reducere mængden af skrald ombord på deres fly. Det skriver CNN.

Selskabet er allerede langt fremme på området og havde inden de spiselige kopper benyttet sig af bionedbrydelige bægre på både fly og i loungeområder.

Smag af vanilje

De spiselige kopper, man som passager på et Air New Zealand-fly kan møde, er med vaniljesmag og kan altså indeholde varm kaffe uden at smelte.

Ifølge CNN har selskabets kundeoplevelsesleder Niki Chave udtalt i en pressemeddelelse, at virksomheden hvert år skænker otte millioner kopper kaffe ombord på deres fly. Og de kunder, der indtil videre har prøvet den spiselige kaffekop, har taget godt imod den, fortæller hun.

Tilbage i juli annoncerede flyselskabet, at tilbehør som dressing og soja fremover ville blive serveret i genanvendelige beholdere fremfor engangsplastik.

Placeret i top

Air New Zealand har på baggrund af 12 kriterier - herunder anmeldelser fra passagerer, medarbejdertilfredshed og bæredygtighed - modtaget en placering som det bedste flyselskab i 2020 af organisationen Airlinesratings.

Men det er ikke det eneste selskab, der har forsøgt at gøre en branche, der ellers er meget udskældt for at være til stor belastning for klimaet, en smule mere grøn.

I starten af 2019 annoncerede SAS, der er delvist ejet af den danske stat, at flyselskabet har et mål om at reducere CO2-udledningen med 25 procent inden 2030 set i forhold til niveauet i 2005.

Det skal blandt andet ske med nye fly, mere biobrændsel og CO2-kompensation.