Udland

Kamala Harris dropper ud af kapløb om at blive præsidentkandidat

Kamala Harris har trukket sit kandidatur. Saul Loeb / Ritzau Scanpix

Kamala Harris har ikke økonomien til at fortsætte sin valgkamp, siger hun.

Den amerikanske senator Kamala Harris skriver på Twitter, at hun stopper sin kamp for at blive Demokraternes præsidentkandidat.

- Det er med dyb beklagelse, men også dyb taknemmelighed, at jeg dags dato har stoppet min valgkamp, skriver hun.

I et længere indlæg på medium.com forklarer Kamala Harris, at det er manglende økonomi, der er hovedårsagen til, at hun trækker sit kandidatur.

- Jeg kan ikke finansiere min egen valgkamp. Og som min valgkamp har udviklet sig, er det blevet sværere og sværere at skaffe den økonomi, der er nødvendig for at kunne konkurrere med de øvrige kandidater.

På Twitter forsikrer Kamala Harris, at hun vil kæmpe videre for sine mærkesager.

- Jeg vil blive ved med at kæmpe for det, den her kampagne har handlet om: Retfærdighed til folket. Hele folket, skriver Kamala Harris i sit Twitter-opslag.

I de seneste meningsmålinger har Kamala Harris været langt fra favoritfeltet til at blive demokraternes præsidentkandidat.

I en meningsmåling lavet af Reuters/Ipsos i oktober pegede kun tre procent på hende som deres foretrukne demokratiske kandidat. Det placerede hende på en delt femteplads sammen med Beto O'Rourke, der også er droppet ud af opløbet.

Favoritterne i kampen om den demokratiske nominering i målingen i oktober var den tidligere vicepræsident Joe Biden med 21 procent, mens 16 procent pegede på Bernie Sanders og 15 procent på Elizabeth Warren.