Udland

Det Hvide Hus afviser historier om Melania Trump i ny bog

En ny bog med titlen 'Free, Melania' har fået Det Hvide Hus op i det røde felt.

En ny bog baseret på en lang række anonyme kilder, som ifølge forfatteren er tæt på præsident Donald Trumps kone, Melania Trump, har fået Det Hvide Hus til at udsende en pressemeddelelse, hvor de afviser alle anklager i bogen som rygter.

Det skriver The Guardian.

Bogen er skrevet af CNN-journalisten Kate Bennett. I bogen skriver hun, at nogen under valgkampen i 2015 sendte nøgenbilleder af Melania Trump fra dennes tidligere modelkarriere til pressen.

Størstedelen af medierne bragte dog af forskellige årsager ikke billederne.

En gennemgående grund skulle være, at man fandt det direkte ulækkert, at Trump-kampagnen forsøgte at misbruge billeder af Melania Trump.

Forfatteren roser Melania Trump

Ifølge Kate Bennett skulle Melania Trump nægte at tro på, at hendes mand stod bag lækket af nøgenbillederne.

I stedet skulle Melania Trump mistænke den tidligere ansatte i Trump-kampagnen Roger Stone, der snart skal i fængsel - blandt andet for at lyve over for Kongressen, obstruktion og intimidering af vidner.

I bogen påstår Kate Bennett, at lækket skete for at aflede opmærksomheden fra Donald Trump, efter han var kommet i modvind på grund af nogle kommentarer om en afdød muslimsk, amerikansk soldat og dennes familie.

På trods af, at det indtil videre kunne lyde som om, at bogen angriber Melania Trump, er dette ikke tilfældet.

Tværtimod beskriver Kate Bennett præsidentfruen som en stærk, intelligent og venligsindet kvinde, der elsker sin 13-årige søn – men som har et anstrengt forhold til sin mand og hans andre børn.

Ifølge Kate Bennett sover Melania Trump på en anden etage end præsidenten, ligesom præsidenten har beordret at få en lås installeret på døren til sit soveværelse for at være i fred.

Dette har Det Hvide Hus ikke kommenteret på.

- Kilderne kender ikke præsidentfruen

Pressesekretær i Det Hvide Hus, Stephanie Grisham, har afvist, at bogen skulle være baseret på virkeligheden.

I en mail til The Guardian skriver hun:

- Melanie Trump er overrasket over Kate Bennetts udlægning. Vi arbejdede sammen med Kate i god tro, og vi troede, hun ville skrive en ærlig bog. Desværre indeholder bogen mange falske historier og meninger, der viser, at Fru Bennett talte med anonyme kilder, der ikke engang kender præsidentfruen.

Også Roger Stones kone har afvist, at han skulle have noget at gøre med lækket af nøgenbilleder til pressen.

Hun gentager Grishams påstand og siger, at Bennetts bog er baseret på falske historier.

- Vi har kendt Melania, siden hun begyndte at date præsidenten. Vi holder meget af hende, og vi synes, hun gør et stykke fænomenalt arbejde.

Bogen udkommer 3. december og er allerede blevet læst af The Guardian.