Kvinde står frem med sex-anklager mod prins Andrew: Han ved, hvad der skete

En amerikansk kvinde hævder at være blevet bragt til Storbritannien som 17-årig for at have samleje med prins.

35-årige Virginia Giuffre står mandag frem i et interview med den britiske tv-station BBC.

Han ved, hvad der skete, og jeg ved, hvad der skete. Og kun én af os fortæller sandheden

Virginia Giuffre i interview med BBC

Her fortæller hun, hvordan hun som 17-årig blev tvunget til at have samleje med den engelske prins Andrew.

Virginia Giuffre, der tidligere hed Roberts til efternavn, hævder, at hun blev holdt som sexslave af den afdøde rigmand Jeffrey Epstein.

Hun skal være blevet bragt til Storbritannien i 2001 for at have samleje med prins Andrew. Det siger hun i interviewet med BBC.

Kvinden beder desuden det britiske folk om at "stå ved hendes side".

Andrew afviser beskyldninger

Prins Andrew har afvist nogen form for seksuel kontakt til kvinden.

Han siger samtidig, at han ikke husker at have taget et billede, som ellers tilsyneladende viser prinsen stå med armen rundt om hende.

Men den forklaring køber Virginia Giuffre ikke.

- Der er folk, der bliver ved med at finde på latterlige undskyldninger, som at hans arm er forlænget, eller at billedet er redigeret.

- Det er noget vrøvl. Han ved, hvad der skete, og jeg ved, hvad der skete. Og kun én af os fortæller sandheden, siger hun til BBC.

Begik selvmord i sin celle

Jeffrey Epstein hængte sig selv i sin celle i Manhattan Correctional Center i august i år, efter han var blevet sigtet og fængslet for menneskehandel samt for at have sex med mindreårige piger.

Epstein tilstod allerede i 2008 at have betalt en mindreårig kvinde for seksuelle tjenester. Han blev dømt til 13 måneders fængsel ved en omstridt retssag, hvor mange mener, at han slap med al for mild en dom.

Anklagerne i de nye tiltaleforhold kunne have sendt ham i fængsel i op mod 45 år.

Epsteins selvmord har været omgærdet af flere konspirationsteorier, da han havde været på venskabelig fod med USA's præsident, Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton samt prins Andrew.

Andrew svedte voldsomt

Virginia Giuffre har tidligere været meget specifik i sin beskrivelse af den pågældende aften, hvor hun mødte prins Andrew. Hun har blandt andet fortalt, at prinsen svedte voldsomt, mens de to dansede sammen.

Det afviste prins Andrew i et tv-interview tidligere på måneden med magasinprogrammet 'Newsnight'.

- Der er et lille problem med sveden, fordi jeg har en besynderlig medicinsk lidelse, som består i, at jeg ikke svedte på det tidspunkt (...) fordi jeg havde fået det, jeg vil beskrive som en overdosis af adrenalin i Falklandskrigen, da jeg blev beskudt. Det var næsten umuligt for mig at svede, sagde han.

I det nye interview med Virginia Giuffre gentager hun dog sin historie.

- Det var forfærdeligt, og han svedte ud over mig. Hans sved var nærmest som regn ud over det hele, og det var bare klamt. Men jeg vidste, at jeg blev nødt til at gøre ham glad, siger hun til BBC.

I tv-interviewet tidligere på måneden med 'Newsnight' forklarede den 59-årige prins Andrew, hvorfor han blev ved med at være venner med Epstein trods dennes dom for seksuelle overgreb. Han overnattede i hans forskellige palæer og påståede gerningssteder, og han inviterede ham til sin datters bryllup, fordi alt andet ville være "uordentligt", som prins Andrew forklarede det.

Prins Andrew fik så meget kritik for interviewet, at han få dage senere frasagde sig sine kongelige forpligtelser, hvilket dronning Elizabeth efterkom.

Norsk prinsesse mødtes med Epstein

Tidligere mandag kom det frem, at Norges kronprinsesse Mette-Marit flere gange mødtes med Jeffrey Epstein - også efter at han var blevet dømt i 2008.

Det skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Kronprinsesse Mette-Marit, der mødte Epstein adskillige gange i USA og en enkelt gang i Oslo, har mandag udsendt en beklagelse af forløbet.

- Jeg burde have undersøgt Jeffrey Epsteins fortid nærmere, og jeg beklager, at jeg ikke gjorde det.

- Jeg ville aldrig have haft noget med Epstein at gøre, hvis jeg havde været klar over, hvor alvorlig kriminalitet han var dømt for, siger hun.

Kronprinsessen mødte Epstein ved flere lejligheder mellem 2011 og 2013. Ifølge avisen blev de introduceret til hinanden af fælles bekendte.

Interviewet sendes i sin fulde længde klokken 22 mandag aften dansk tid.