Udland

Befolkningen kræver handling efter gruppevoldtægt og drab på 27-årig

Tusindvis af mennesker har været på gaden for at demonstrere.  Sajjad Hussain / Ritzau Scanpix

Demonstranterne kræver, at de ansvarlige bliver dødsdømt.

"Nej til sex uden samtykke".

Skiltene var løftet over menneskemængderne foran politistationen i den centralindiske by Hyderabad, hvor tusindvis har været på gaden i protest.

Demonstranterne kræver handling, efter det forkullede lig af en 27-årig kvindelig dyrlæge blev fundet i byen torsdag i sidste uge.

Den 27-årige er dermed blevet en del af en uhyggelig statistik over ofre for seksuel vold i Indien.

Det skriver BBC.

Kvinden, der forsvandt onsdag, har ifølge politiet været udsat for en gruppevoldtægt, inden hun blev slået ihjel. Hun havde forinden ringet til sin familie og fortalt, at hendes cykel var punkteret på vejen til lægen.

Fire mænd er blevet anholdt i sagen, og demonstranterne kræver, at de ansvarlige bliver straffet med døden.

Der handles ikke hurtigt nok

Også i andre byer har demonstranter protesteret for at presse det indiske politi og myndighederne til at øge deres indsats over for volden mod kvinder. Også på Twitter skrev tusindvis af brugere om sagen.

Demonstranterne barrikaderede politistationen i Hyderabad.

I byen Shamshabad, hvor offeret kom fra, har beboerne blokeret for adgang og i stedet skrevet: "Ingen medier, intet politi, ingen fremmede - ingen sympati, kun handling, retfærdighed".

Kvindens familie har også nægtet at besøge politiske ledere og politiledelsen. I stedet har de krævet handling. Forældrene har desuden kritiseret politiet for ikke at handle hurtigt nok på anmeldelsen om, at den 27-årige aldrig vendte hjem. Det har allerede kostet tre politimænd deres job.

92 voldtægter om dagen

Protesterne kommer efter flere alvorlige sager om voldtægt af kvinder og børn i Indien. Myndighederne har haft særligt fokus på volden siden 2012, hvor en ung kvinde blev voldtaget og slået ihjel, da hun tog bussen i den indiske hovedstad, Delhi.

Politiet slog demonstranterne med pinde for at holde dem tilbage.

På trods af mere fokus på volden viser statistikkerne, at tallene stadig er foruroligende høje. I 2017 alene registrerede politiet 33.658 voldtægtssager - 92 dagligt.

- Som samfund er vi nødt til at gøre langt mere end at råbe op, når de her forfærdelige hændelser indtræffer, lød det fra politikeren Priyanka Gandhi Vadra fra det toneangivende oppositionsparti Indian National Congress på Twitter.

- Vi er nødt til at arbejde målrettet på at ændre vores mindset, så vi ikke accepterer den frastødende opførsel som disse kvinder bliver udsat for på daglig basis, lød det.

Den indiske premierminister har endnu ikke kommenteret sagen.