Udland

Prins Andrew nægtede kendskab - nu står kvinden, der anklager ham, frem på britisk tv

Forbindelsen mellem det engelske kongehus og den pædofilianklagede finansmogul Jeffrey Epstein går mandag ind i en ny fase.

Det er påstand mod påstand. Og medmindre de begge taler usandt, er der også en lodret løgn i spil.

Meget anderledes kan det næsten ikke være, når de engelske medier mandag er klar til et nyt kapitel, der involverer et prominent medlem af det engelske kongehus og det, der engang var en meget ung, blond pige på 17 år.

Det skriver BBC.

"Kun en fortæller sandheden"

I dag er Virginia Giuffre 35 år. Men tilbage i 2001 var hun en teenager på afveje, der endte hos finansmanden Jeffrey Epstein og hans sexfester, hvor hun har påstået, at prins Andrew forgreb sig på hende.

Ifølge Giuffre blev hun tvunget til at have sex med den britiske prins og dronningesøn.

- Han ved, hvad der skete, og jeg ved, hvad der skete. Kun en af os fortæller sandheden, siger Virginia Giuffre.

Interviewet, der bliver sendt mandag, er første gang, at Virginia Giuffre taler ud på britisk tv.

Prins Andrew gav sin udlægning af forløbet i et tv-interview tidligere på måneden med magasinprogrammet 'Newsnight'. Det slap han så dårligt fra, at han få dage senere frasagde sig sine kongelige forpligtelser, hvilket dronning Elizabeth efterkom.

Den engelske Prins Andrew møder hård kritik i flere internationale medier efter et interview han i weekenden gav til BBC om sin involvering i sagen om Jeffrey Epsteins seksuelle misbrug af unge piger. Video: David Buch

Finansmand var i myndighedernes søgelys

Forbindelsen mellem prins Andrew og Jeffrey Epstein er mere end almindeligt betændt.

Fordi den sexdømte amerikanske finansmand flere gange har været i myndighedernes søgelys på grund af sit forhold til mindreårige piger. Og fordi det var en offentlig hemmelighed, at prins Andrew og Epstein plejede social omgang og kaldte sig venner.

I sit tv-interview fortalte den 59-årige prins, hvorfor han blev ved med at være venner med Epstein trods dennes dom for seksuelle overgreb. Han overnattede i hans forskellige palæer og påståede gerningssteder, og han inviterede ham til sin datters bryllup, fordi alt andet ville være "uordentligt", som prins Andrew forklarede det.

Epstein begik selvmord i august i år, efter han var blevet sigtet og fængslet for menneskehandel samt for at have sex med mindreårige piger.

Herunder Virginia Giuffre, som tilbage i 2001 hed Roberts til efternavn. Virginia Giuffre har været meget specifik i sin beskrivelse af den pågældende aften.

Kunne ikke svede grundet adrenalin fra Falklandskrigen

Hun har fortalt, hvordan prins Andrew skulle have forgrebet sig på hende og svedt kolossalt meget. En detalje, prins Andrew har afvist med en forklaring om, at han havde fået en overdosis af adrenalin under Falklandskrigen, da han blev beskudt, og derfor havde meget ringe eller ingen svedafsondring.

Et billede fra 2001 viser prinsen med armen rundt om den dengang unge pige. Det er hverken forbudt eller skyldspålæggende i sig selv. Men det vidner om, at prins Andrew enten har en hullet hukommelse eller taler usandt.

Billedet er i øvrigt taget til en fest hos rigmandsdatteren Ghislaine Maxwell, og netop hun hørte i årevis til blandt Jeffrey Epsteins nærmeste omgangskreds.

Siden prins Andrew stod frem for at forklare sig, har en række firmaer som KPMG, AstraZeneca, Barclays, Cisco, Standard Chartered og Bosch trukket sig som samarbejdspartnere for det skandaleramte medlem af det britiske kongehus.