Udland

23-årig kvinde dræbt ved terrorangreb i London

Saskia Jones blev dræbt, da den tidligere fængslede Usman Khan fredag stak hende ned. Handout / Ritzau Scanpix

Den 28-årige terrorist Usman Khan dolkede to universitetsstuderende, der arbejdede for rehabilitering af dømte.

Den kvinde, der blev dræbt af en knivmand fredag eftermiddag i Fishmongers' Hall nær London Bridge, er 23-årige Sakia Jones.

Det skriver BBC.

Den unge kvinde er dermed det andet navngivne dødsoffer, der måtte lade livet, da den prøveløsladte og knivbevæbnede Usman Khan spredte rædsel og terror. Også 25-årige Jack Merritt, en tidligere medstuderende fra Cambridge University, blev dræbt.

Yderligere tre blev såret, inden civile fik afvæbnet Khan, og tililende politi skød og dræbte den 28-årige terrorist.

At Saskia Jones og Jack Merritt befandt sig tæt på hinanden i Fishmongers' Hall er ingen tilfældighed.

De to dræbte fra fredagens knivangreb i London. Til venstre Jack Merritt og 23-årige Saskia Jones. De to havde studeret sammen.

Jack Merritt var en Cambridge-studerende kriminolog, der arbejdede som kursuskoordinator for organisationen ’Learning Together’, der har til formål at rehabilitere tidligere dømte og holde dem ude af kriminalitet.

Fredag var Merritt og Jones til samme rehabiliteringskonference tæt ved London Bridge, og det blev skæbnesvangert.

Var inviteret til konference som taler

Usman Khan var inviteret til konferencen som taler og mønstereksempel, da han pludselig trak sine våben og gik løs på kursusdeltagerne.

Saskia Jones' familie har i en erklæring slået fast, at deres datter nærede en "stor passion", når det kom til at støtte kriminelle.

- Hun var en sjov, sød og positiv indflydelse på mange menneskers liv. Hun ønskede altid at se det bedste i mennesker og var i fuld gang med at leve livet, skriver familien Jones.

Usman Khan blev i 2012 idømt 16 års fængsel for at have været en del af en radikal gruppe, der lagde planer om et terrorangreb på Børsen i London.

Han blev løsladt på prøve for et år siden og har siden fulgt et program fra ’Learning Together’, optrådt som case i deres rapporter og skrevet til deres foldere.

Ifølge The Guardian er den ene af de tre sårede fra knivoverfaldet udskrevet fra hospitalet, mens de to andre er udenfor livsfare.