Udland

Voldsomt uvejr får motorvejsbro til at kollapse

Frankrig og Italien har oplevet massive regnmængder hen over weekenden.

To personer er døde i Frankrig, flere er savnede, og en motorvejsbro i Italien er kollapset på grund af det voldsomme vejr, som hen over weekenden har hærget Sydeuropa.

Den nationale franske vejrservice, Meteo France, meddelte søndag, at det sydlige Frankrig på 24 timer har fået nedbør, der svarer til to måneders regn, mens det i store områder af Italien har regnet nærmest nonstop i to uger.

Det har blandt andet ført til, at 30 meter af en motorvejsbro i kystbyen Savona kollapsede. Ifølge italienske medier skete det på grund af et mudderskred fra en nærliggende bakke. Der er ingen meldinger om tilskadekomne, men på tv-billeder ses italiensk redningsmandskab, der leder efter sårede.

En motorvejsbro, der forbinder Savona med Torino, kollapsede søndag.

I Frankrig blev lufthavnen i Nice lukket kortvarigt lørdag. Floder fra Alperne løb over deres bredder og oversvømmede byer ved den Franske Riviera, hvor advarende sirener lød i flere byer søndag.

En redningsbåd, der var i færd med at redde tre mennesker ved den franske by Le Muy sank, og en person fra båden døde. En anden person blev fundet død i sin bil i byen Cabasse.

Gaderne i byen Le Muy i det sydøstlige Frankrig blev oversvømmet søndag.

De franske myndigheder eftersøger yderligere to savnede personer, meddelte borgmester i Nice, Christian Estrosi, søndag.

Den franske indenrigsminister, Christophe Castaner, besøgte søndag de berørte områder.

I det nordlige Italien forsvandt en kvinde i Bormida-flodens kraftige strøm, og hun er stadig meldt savnet.

En oversvømmet flod i byen Litta Parodi i det nordlige Italien.

I Torino løb floden Po over sine bredder og oversvømmede middelalderkvarteret i byen og området omkring det populære Murazzi. Samtidig måtte et maratonløb i Torino aflyses på grund af vejret.

Floden Po i Torino gik over sine bredder.
En indbygger i byen Carde nær Torino.
I Venedig skal man have gummistøvler på.

I Liguria, Italiens kuperede nordvestlige region, blev 150 mennesker evakueret, og i Genoa blev bydelen Boccadasse oversvømmet.

I Venedig har indbyggere og turister måttet nyde byen i gummistøvler, fordi vandet i mange gader og pladser går til anklerne.

Også i det sydlige Italien var der problemer. I regionen Puglia, hælen af Italien, lukkede man kirkegårde og parker i byen Lecce på grund af frygt for konsekvenserne af storm og regn.

En bil er under vand i franske Le Muy.
Alternative transportformer er kommet i brug ved Palavas-les-Flots i det sydlige Frankrig.

For præcis en måned siden ramte et uvejr også Sydfrankrig.

Tre mennesker omkom under uvejret, der gav rekordstore mængder regn og vindstød af orkanstyrke.