Udland

Tysk politi vil DNA-teste 870 mænd for at opklare drab på 11-årig pige

15. november informerede tysk politi om den nye efterforskning i sagen om drabet på Claudia Ruf. Roland Weihrauch / Ritzau Scanpix

Claudia Ruf blev kidnappet, voldtaget og dræbt i og ved den tyske by Grevenbroich i maj 1996.

Politiet i byen Grevenbroich i det vestlige Tyskland har indledt DNA-tests af hundredevis af mænd i håb om at opklare en 23 år gammel mordsag, skriver blandt andet BBC og tyske Bild.

11-årige Claudia Ruf blev fundet voldtaget og myrdet 70 kilometer syd for byen, og endnu er ingen blevet anholdt og sigtet i forbindelse med drabet.

Politiet har sendt invitationer til 870 mænd i håbet om at matche de DNA-spor, der er indsamlet på findestedet. DNA-testen af de mange mænd startede lørdag morgen, og de frivillige, der havde meldt sig, fik taget en spytprøve på en lokal skole, hvor DNA-profilerne blev indsamlet.

En af dem, der frivilligt har afleveret en DNA-profil, er 46-årige Stefan Oberlies, der siger til tyske Bild, at han "med det samme" vidste, han ville acceptere invitationen.

- Forhåbentlig bliver den skyldige fundet. Selvfølgelig har jeg læst en masse om sagen, siger han til avisen.

Reinhold Jordan, chefefterforsker hos politiet i sagen, siger til tyske medier, at analyse af DNA-prøverne vil tage mellem fire og otte uger.

Politiet DNA-testede i 2010 350 mænd i sagen, men uden at få et gennembrud i efterforskningen. Politifolkene håber nu, at en nylig ændring, som også tillader at bruge prøver fra nære familiemedlemmer til dem, man ønsker at teste, kan hjælpe med opklaringen.

Kidnappet i maj 1996

Claudia Ruf blev kidnappet i maj 1996, da hun var ude at gå tur med en nabos hund i Grevenbroich, der ligger cirka 40 kilometer nordvest for Köln. Hendes lig blev fundet to dage senere. Hun var blevet kvalt og voldtaget, gerningsmanden havde overhældt liget med benzin, og det var delvist brændt op.

I en videobesked i sidste uge kom Friedhelm Ruf, Claudias Rufs far, med en følelsesladet appel.

- Efter mere end 23 år er der en stor mulighed for at få opklaret min datters sørgelige skæbne. Gerningsmanden har i alt for lang tid kunnet gemme sig blandt os, sagde han ifølge nyhedsbureauet Associated Press.

En talsmand for politiet siger til Bild, at politiets genoptagelse af sagen har givet en masse opmærksomhed, og at politiet nu har fået dusinvis af nye tip i sagen.

Mænd i lokalområdet, der var over 14, da Claudia Ruf blev dræbt, er blevet inviteret til at give politiet en DNA-prøve.