Udland

Mand dømt for drab på backpacker

Grace Millane var i New Zealand som backpacker, da hun blev myrdet på et hotelværelse.

En 27-årig mand er blevet dømt for mordet på den britiske kvinde Grace Millane, der blev 21 år.

Det skriver The Guardian.

Den 27-årige mand fortrak ikke en mine i retten, da hans dom blev læst op. Han får i februar 2020 at vide, hvor mange år han skal afsone.

Den dømte mødte Grace Millane på datingappen Tinder, da hun var i Auckland som led i en verdensomrejse som backpacker.

Blev lagt i kuffert og begravet

Hun var ankommet til New Zealand i november 2018, og 1. december mødte hun manden, der endte med at slå hende ihjel. Hun blev kvalt til døde på et hotel i Auckland.

Hendes lig blev efterfølgende lagt ned i en kuffert og begravet. Liget blev fundet i et buskads.

Grace Millanes forældre var til stede i retten, da drabsmanden fik sin dom. De var tilfredse med dommen, men understregede, at det ikke gjorde nogen forskel i forhold til den smerte og lidelse, tabet af deres datter har forårsaget.

- Grace blev taget fra os på den mest brutale måde. Vores liv er blevet revet i stykker. Det her vil være med os resten af vores liv. Grace var en smuk, talentfuld og kærlig datter, sagde David Millane foran retten efter dommen.

Grace Millanes var i gang med at rejse jorden rundt.

Forsvarer: Et uheld

Forsvaret argumenterede for, at dødsfaldet skete som følge af en ’tragisk handling som et resultat af alkohol og lille erfaring med bdsm og seksuel passion, der gik for vidt’.

Forsvaret argumenterede desuden for, at den 27-årige havde skaffet sig af med liget af frygt for, at folk ikke ville tro på, at det var et uheld.

Ifølge en retsmediciner vil det tage fem til ti minutter at dø af det pres mod halsen, som Grace Millane blev udsat for, da hun blev kvalt.

Blomster og lys til ære for den afdøde.

"Han var hensynsløs"

Anklageren Brian Dickey argumenterede for, at der ikke kunne være tale om en ulykke, men derimod overlagt mord.

- Det her er ikke bare lidt sex, der gik galt. Personen, der har gjort det her, må have vidst, at han gjorde så stor skade på hende, at det kunne koste hende livet. Men han var hensynsløs og fortsatte, og hun døde, sagde han blandt andet.

En jury bestående af syv kvinder og fem mænd brugte fem timer på at nå til enighed om, at den 27-årige, der er beskyttet af navneforbud, myrdede Grace Millane på hotelværelset.