Udland

Mand bygger flydende ø af brugte plastflasker og affald - har hotel, bar og to pools

Den 10.700 kvadratmeter store ø er bygget for at fremme grønnere turisme. Luc Gnago / Ritzau Scanpix

Selve øen huser to stråtækte bungalows, en restaurant, to små pools og forskellige træer og buske. Den forsynes med strøm fra solcellepaneler.

Plastforurening fylder fladerne i både medierne og langs kyster verden over. En tendens, der truer og skaber ubalance i naturen.

Men i en lagune ved Elfenbenskystens største by, Abidjan, flyder der en lille ø, der gør affaldet til et brugsmateriale.

Selvom øen kan flyttes til forskellige steder, har dens nuværende fortøjning et rør, der bringer drikkevand hen over den nærliggende kyst.

Den franske computerentreprenør Eric Becker har bygget sit eget miniresort med blandt andet et hotel, to svømmebassiner og en karaokebar.

Og hele herligheden hviler på et leje af omkring 700.000 indsamlede plastflasker, der holder den flydende. Det skriver The Daily Mail.

Håber på at kunne inspirere

Den 10.700 kvadratmeter store ø er bygget for at fremme grønnere turisme, som ikke skader naturen i samme grad som traditionelle, faststående resorter. Den franske iværksætter håber da også, at hans flydende tiltag vil inspirere andre til at gøre ham kunsten efter andre steder.

Det er både lokale og turister, der gør brug af det flydende resort og dets pools.

- Det, der er rart ved dette koncept, er, at vi tager noget negativt — plastforurening — og gør det til noget positivt, siger Becker til AFP.

Men her stopper bæredygtigheden ikke. Øens elektriske apparater bliver også forsynet med strøm fra solcellepaneler og en backup generator.

Selve øen vejer i øjeblikket omkring 200 tons og er bedst egnet til at flyde i den lavvandede lagune, hvor den er isoleret fra havets rå naturkræfter.
Becker understreger, at selvom hans tiltag er grønnere end konventionelle hoteller, er den ikke perfekt og bærer stadig en miljøomkostning.

Både dagture og overnatninger

Selve øen huser to stråtækte bungalows, en restaurant, to små pools, forskellige træer og buske og en gangbro, der løber ud fra midten af ​​den flydende struktur. Og hver uge lægger omkring 100 besøgende vejen forbi.

Ønsker man selv at opleve plastikparadiset, skal man sejles dertil i båd. En dagtur til øen koster 25 dollars - omkring 168 kroner. For det får man både mad og færgebillet med i prisen.

For en overnatning må der slippes 100 dollars - omkring 675 kroner.

Øen var tidligere Beckers eget hjem, men sidste år valgte han at omdanne det til et hotel.

Den 10.700 kvadratmeter store ø er bygget for at fremme grønnere turisme.

De omkring 700.000 plastflasker er samlet i området, hvor meget affald skyller op på kysterne.