Udland

Koala blev reddet fra Australiens skovbrande - forbrændt, men i live

En forbipasserende kvinde fik reddet dyret med et par flasker vand og en trøje.

De store skovbrande i Australien har ikke kun kostet tab af menneskeliv og store værdier.

Det er også gået ud over landets dyreliv. I New South Wales i det sydøstlige Australien har skovbrandene ramt bestanden af koalaer – et pungdyr, der kun lever i Australien og i forvejen er i hastig tilbagegang.

Skovbrandene har dræbt omkring 350 koalaer i New South Wales.

Tirsdag bød imidlertid på en lille opmuntring, da det lykkedes en forbipasserende at redde en forbrændt koala ud af den brændende skov.

Ifølge en lokal tv-station opdagede en kvinde den forbrændte bjørn, da den gik over en vej og kravlede op i et træ. Det er normal koala-adfærd at klynge sig ind til en kølig træstamme for at afkøle sig, men ikke nok til at klare en alvorlig forbrænding.

Kvinden fik fat i koalaen og fik den overhældt med vand. Den snarrådige kvinde, som ifølge Reuters kun opgav sit navn som Toni, svøbte dyret i sin trøje og kørte af sted med den til et lokalt dyrehospital for koalaer.

Lidt at drikke og resten af vandet ud over de forbrændte poter.

Tidligere levede millioner af koalaer over det meste af Australien, men i dag er der kun mellem 50.000 og 100.000 tilbage i det sydøstlige hjørne af landet, skriver Reuters.

Koalaer er nemlig kræsne, når det gælder føde og levesteder. De lever udelukkende af eucalyptusblade og tilbringer det meste af deres liv i toppen af eucalyptustræer.