Udland

Demokrat genvalgt som guvernør, selvom Trump aktivt har støttet hans modstander

Det lykkedes for John Bel Edwards at blive genvalgt, selvom Trump aktivt har støttet hans modkandidat.

Lousianas demokratiske guvernør, John Bel Edwards, er blevet genvalgt.

Edwards, som er den eneste demokratiske guvernør i USA's såkaldte "Deep South", endte dog kun med en smal sejr.

Det skriver nyhedsbureauet AP tidligt søndag dansk tid.

Trump viste støtte til modkandidat

Modkandidaten, republikaneren Eddie Rispone, har ellers haft opbakning fra de højere politiske luftlag op til valget.

Præsident Donald Trump er gennem valgkampen flere gange rejst til delstaten for at hejse fanen for Rispone, og på Twitter har han også kippet med flaget for den republikanske kandidat.

Alligevel er det ikke overraskende, at det er demokraternes John Bel Edwards, der løber med sejren, siger USA-analytiker Mirco Reimer-Elster.

Det skyldes dels, at det rent historisk er umådeligt svært at slå en siddende guvernør, men også befolkningens kendskab til kandidaterne spiller ind på resultatet.

- Den siddende guvernør (John Bel Edwards red.) er meget populær og kan fremvise resultater på eksempelvis økonomien, mens hans modkandidat er relativt ukendt i det politiske landskab, siger han til TV 2.

Og så er John Bel Edwards ikke en traditionel demokratisk politiker. Gennem sin tid som guvernør har han ført en socialkonservativ politisk linje, som stemmer godt overens med Louisianas indbyggere, der er meget konservative, siger Mirco Reimer-Elster.

Tanker fra valgfesten

Fra talerstolen til valgfesten blev det da også både til en hilsen til modkandidaten og præsidenten fra aftenens sejrherre.

- Vores delte kærlighed til Louisiana vil altid være mere vigtig end de partimæssige skel, der deler os, sagde Edwards ifølge NBC News.

- Og hvad angår præsidenten: Må Gud velsigne hans hjerte, fortsatte Edwards.

Ifølge AP var Edwards i front med 19.000 stemmer med 96 procent af valgdistrikterne i Louisiana optalt.

Der bor godt og vel 4,6 millioner mennesker i Louisiana.

"The Deep South" refererer til de af de amerikanske sydstater, der historisk set var mest afhængig af plantagedrift og var særligt afhængige af slaver som arbejdskraft.