Udland

Britisk prins taler ud om forhold til skandaleramt milliardær

Prins Andrew ærgrer sig på daglig basis over at have boet ved den afdøde rigmand Jeffrey Epstein, der var dømt for at have sex med en mindreårig.

Den britiske prins Andrew har svigtet kongehuset.

Sådan lyder det fra prinsen selv i et eksklusivt interview med BBC.

Jeg svigtede holdet. Slet og ret

Prins Andrew

De seneste måneder er han blevet konfronteret med spørgsmål om sit venskab med den afdøde milliardær Jeffrey Epstein, der tog sit eget liv i en fængselcelle i august.

De to var venner. Men den britiske prins og kongehuset har hele tiden benægtet, at han var indblandet i eller kendte til de forbrydelser, som Epstein stod bag.

Fortryder venskab

I 2010 blev prinsen dog set lukke en ung kvinde ind i Epsteins hus på Manhattan i New York. Det viste billeder, som the Mail on Sunday bragte i august i år.

Mediet bragte i samme ombæring en video, hvor Epstein en time senere forlader huset sammen med en ung kvinde.

På det tidspunkt havde den amerikanske milliardær allerede fået en dom for at have sex med en mindreårig.

- Problemet var, at efter han var blevet dømt, forblev jeg venner med ham. Det er en del af det, som jeg klandrer mig selv for hver eneste dag. For det sømmede sig ikke for et medlem af kongehuset. Vi tilstræber jo at opretholde den ypperste standard og praksis. Og jeg svigtede holdet. Slet og ret, fremstammer prinsen i et af klip, BBC har offentliggjort fra interviewet, der bliver vist lørdag aften.

Anklaget for sex med mindreårig

Da Epstein tog sit eget liv, stod han over for anklager fra flere end 50 kvinder, som hævder, at han havde forgrebet sig på dem og tvunget dem til prostitution. Den yngste var 14 år, da det påståede overgreb fandt sted.

En af anklagerne var Virginia Guiffre. Og det var hende, der for alvor fik det britiske kongehus involveret i sagen mod den amerikanske rigmand.

Ifølge retsdokumenter forklarede kvinden under en civil sag mod Epstein i 2015, at hun var blevet tvunget til at have sex med Prins Andrew tre gange mellem 1999 og 2002. Første gang var hun 17 år gammel.

Husker ikke at have mødt Guiffre

Men ligesom han og det britiske kongehus har gjort det i pressemeddelelser flere gange tidligere, afviste prinsen endnu en gang anklagen, da han blev konfronteret med spørgsmålet for BBC’s rullende kameraer.

I hvert fald sagde han, at han ikke kunne huske det:

- Hun siger, I mødtes I 2001, at hun spiste middag med dig og dansede med dig på Tramp Nightclub i London. Hun havde efterfølgende sex med dig i din ven Ghislaine Maxwells hus i Belgravia (en bydel i det indre London, red.). Hvordan forholder du dig til de anklager?

- Jeg har ingen erindring om nogensinde at have mødt denne kvinde. Ingen som helst.

- Du husker ikke at have mødt hende?

- Nej.