Udland

Nordkorea truer Joe Biden med hård straf

Den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden står for skud i en ny erklæring fra det statslige nordkoreanske nyhedsbureau. Mike Segar / Ritzau Scanpix

I en opsigtsvækkende erklæring langer nordkoreansk statsmedie ud efter den amerikanske præsidentkandidat Joe Biden.

Der bliver ikke lagt fingre imellem i en ny erklæring udsendt af det statsstyrede nordkoreanske nyhedsagentur, KCNA.

Målet er den amerikanske demokratiske præsidentkandidat og tidligere vicepræsident Joe Biden, og han bliver i den grad lagt for had.

Biden bliver blandt andet omtalt som en syg hund, der burde slås ihjel.

Enhver, der bagvasker den øverste ledelse i Nordkorea, kan aldrig undgå Nordkoreas nådesløse straf

KCNA, Nordkorea

- Rabiesbefængte hunde som Biden kan skade mange mennesker, hvis de får lov at løbe frit omkring. De burde tæves ihjel med en kæp, før det er for sent, står der i erklæringen.

"Nordkoreas nådesløse straf"

Det fremgår ikke, hvad Joe Biden specifikt har gjort for at påkalde sig den nordkoreanske vrede, men det bunder sandsynligvis i en kommentar om præsident Donald Trump og hans forhold til Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

- Som præsident for USA vil jeg minde resten af Verden om, at vi er USA, og vi pakker ikke diktatorer ind i vat, sagde Joe Biden til et vælgermøde i sidste uge, hvor han tilføjede, at Trump havde ”forelsket sig i en morderisk diktator i Nordkorea”.

Biden har kritiseret Donald Trump for hans forhold til nordkoreas leder, Kim Jong-un.

I erklæringen fra det nordkoreanske nyhedsbureau følges der op med en direkte trussel mod Biden:

- Enhver, der bagvasker den øverste ledelse i Nordkorea, kan aldrig undgå Nordkoreas nådesløse straf – uanset hvem eller hvor det sker. Og han vil blive tvunget til at opleve alvoren af de forfærdelige konsekvenser, der vil komme på grund af hans tankeløse ytringer, lyder det i erklæringen.

Anderledes tone over for Trump

Desuden står der i erklæringen, at Joe Biden viser ”alvorlige tegn på demens”, og at det er tid for ham til ”at afslutte livet”.

Joe Biden har ikke selv reageret på kommentarerne.

I kontrast til de hårde angreb på Biden er tonen anderledes positiv over for den amerikanske regering.

I de seneste telegrammer omtales et "tæt personligt forhold” mellem Kim Jong-un og Donald Trump, der holder det destruktive mønster af fjendtligheder på afstand, skriver Reuters.

Tidligere verbale sammenstød

Donald Trump og Kim Jong-un har ellers tidligere haft nogle særdeles ophedede sammenstød.

Den amerikanske præsident kaldte blandt andet Kim Jong-un for en ”lille raketman på en selvmordsmission” fra talerstolen ved FN's Generalforsamling i New York i 2017, og Kim Jong-un kaldte efterfølgende Donald Trump en "senil olding". Ligesom begge ledere har truet med at udslette hinandens lande.

Efter de verbale sammenstød har Donald Trump og Kim Jong-un mødtes tre gange til topmøder, hvor ophævelse af sanktioner og atomnedrustninger er blevet diskuteret - dog uden resultat.

Der er præsidentvalg i USA 3. november næste år, og favoritten til at blive demokraternes præsidentkandidat, og dermed Donald Trumps direkte udfordrer, er Joe Biden.