Udland

Toppolitiker sendte skjult budskab under Trump-høring

Da Paul Gosar gav udtryk for sin frustration over rigsretsprocessen mod Donald Trump, sendte han samtidig en skjult meddelelse. United States Congress

Nederst i artiklen kan du se, hvordan republikaneren udførte sin subtile besked.

Treogtyve gange gik det republikanske kongresmedlem Paul Gosar til tasterne, da offentligheden onsdag for første gang fik mulighed for at lytte med på høringerne i rigsretsprocessen mod præsident Donald Trump.

Afhøringerne af vidner i den såkaldte Ukraine-sag bliver af Republikanerne anset som et desperat forsøg fra Demokraterne på at få skovlen under Trump, og den udlægning gentog Gosar med sine kommentarer på Twitter.

Kommentarer, hvor han anklagede processen for at være partipolitisk og uden fakta til at bakke op om anklagerne om, at Trump skulle have begået embedsmisbrug. Derfor hilste han det velkomment, at undersøgelsen nu "kommer ud af skyggerne" og bliver gjort offentlig.

- Fakta er, at præsidenten ikke begik nogen forbrydelse eller forseelse, skrev Paul Gosar fra morgenstunden.

Over de næste knap otte timer fortsatte han sine angreb på det sociale medie over yderligere 22 tweets.

Reaktionen fra den trofaste partisoldat var måske ikke overraskende, men det var til gengæld det skjulte budskab fra Gosar, som flere efterfølgende har opfanget.

Det allerførste bogstav i hvert tweet danner nemlig beskeden "EPSTEIN DIDNT KILL HIMSELF" - "Epstein begik ikke selvmord".

Italesatte konspiration

Det subtile budskab henviser til den pædofilianklagede milliardær Jeffrey Epstein, der i august begik selvmord i sin fængselscelle.

Undersøgelser har bekræftet, at Epstein hængte sig selv, men på internettet har dødsfaldet været omgærdet af konspirationsteorier om, at der var tale om mord.

Logikken bag konspirationsteorien er, at den indflydelsesrige finansmand lå inde med inkriminerende oplysninger om magtfulde politikere og finansfolk, herunder Bill Clinton, og at Epstein derfor skulle gøres tavs, inden han kunne afgive forklaring i sagen, der handler om menneskehandel og overgreb på mindreårige.

Ævl eller ej, så fik konspirationsteorien stor opmærksomhed, ikke mindst efter Donald Trump også delte den på Twitter.

Seks linjer øger mystikken

Teorien og formuleringen "Epstein didn't kill himself" er efterfølgende blevet et såkaldt meme på internettet, men det står ikke klart, om Gosars tweets var en joke, et forsøg på at fjerne fokus fra rigsretsundersøgelsen, eller om han ønsker at holde konspirationen i live.

Efterfølgende er Gosars pressechef, Ben Goldey, blevet konfronteret med sagen og spurgt, om republikanerens skjulte budskab var bevidst.

Men svaret fra pressechefen er mindst lige så kryptisk som de 23 tweets. I det seks linjer lange svar til blandt andre The Guardian, konstaterer han blot, at alle Gosars tweets omhandlede onsdagens høringer, og at de alle havde susbstans. "5 var strålende. 1 var okay", slutter han sit svar.

Et par timer efter det sidste af sine 23 tweets skrev Paul Gosar et nyt tweet, hvor han gengav sin talsmands svar. Blot med den detalje, at han har fremhævet det første bogstav i de seks linjer, som tilsammen staver "AREA 51" - den amerikanske militærbase, der er genstand for en af anden verdens mest udbredte konspirationsteorier.

Dermed er ingen rigtig blevet klogere på formålet med det skjulte budskab, eller hvorfor han kommer med det netop nu.

Gosar_twitter