Hitserie antyder utroskab i britisk kongehus: Scener er 'usmagelige'

Der har i ĂĄrevis floreret rygter om, at den engelske dronning har haft et forhold til en ansat. Artiklen indeholder spoilers.

Der er sex, bedrag, afpresning og mere sex på programmet, når tredje sæson af den populære britiske serie 'The Crown' snart har premiere.

Her bliver det blandt andet antydet, at dronning Elizabeth II skulle have haft en affære med den ansvarlige for sine væddeløbsheste, Lord Porchester. Det skriver The Times.

Det har ført til kritik af Netflix, der står bag serien, og ifølge dronningens tidligere pressechef Dickie Arbiter er scenerne både "usmagelige og ubegrundede".

- Dronningen er den sidste person i verden, der nogensinde ville overveje at kigge pĂĄ en anden mand, siger han til det britiske medie.

Har ingen hold i virkeligheden

I seriens tredje sæson er dronningen og Lord Porchester, som hun i serien kalder Porchie, spillet af de britiske skuespillere Olivia Colman og Joseph Kloska.

Efter en længere tur, hvor dronningen har følgeskab af den hesteansvarlige, bliver hendes mand, prins Philip, mistænksom og udspørger hende.

Hertil svarer dronningen:

- Hvis der er noget, du vil sige, sĂĄ sig det nu. Ellers, hvis du vil havde mig undskyldt, sĂĄ har jeg travlt.

Men det har intet hold i virkeligheden, hvis man spørger den tidligere pressechef.

- Der er ingen, der kender samtalerne mellem medlemmerne af den royale familie, men folk fortæller den historie, de vil høre, og gør den sensationel, siger han.

Har floreret i ĂĄrevis

Dickie Arbiter fortæller også, at det er et rygte, der har floreret i den engelske presse i flere årtier. Og dronningen havde da også et tæt forhold til Porchie frem til hans død i 2001.

Men der har aldrig været nogle beviser for, at dronningen og den hestansvarlige har været andet end venner.

Den tidligere pressechef mener tværtimod, at Peter Morgan, der har skrevet 'The Crown', har en tendens til, at "skrue lidt op" for manuskriptet. Han er bekymret for, at folk tager alt, hvad der sker i serien, for gode varer.

Ville lave egen version

Andre serier har før været genstand for kritik for den måde, de har fremstillet historien på.

HBO's serie 'Chernobyl', der havde premiere i sommer, faldt ikke i god jord hos det russiske medie Komsomolskaya Pravda og russisk stats-tv.

Her mente man, at serien har undladt sovjetiske heltegerninger og vil i stedet lave en anden version af Tjernobyl-ulykken, der indtraf 26. april 1986 på et atomkraftværk i den ukrainske by Pripyat i det daværende Sovjetunionen.

I starten af november var det Netflix' nye dokumentarserie 'The Devil Next Door', der var under beskydning.

Ifølge Polens ministerpræsident, Mateusz Morawiecki, fremstiller den landet som ansvarlig for koncentrationslejrene.

Det skyldes, at serien viser, hvor lejrene var placeret på et kort med nutidens grænser fremfor et kort, der viser, hvilke områder Tyskland kontrollerede under Anden Verdenskrig.