Udland

Foto af dansktegnet bygning kåret til årets bedste

Udover det dansktegnede museum var to danske bygninger med i opløbet i den store internationale fotokonkurrence.

Et vellykket arkitekturbillede er ikke bare teknisk flot. Det fanger alle krummelurer, spir, buer og skæve vinkler - og så skal det selvfølgelig have et interessant motiv.

Alt dette rammer fotografiet af det norske museum The Twist, som nu kan kalde sig vinder af fotokonkurrencen The Architectural Photography Awards, som hvert år kårer verdens bedste fotografi af arkitektur.

Skumringsbilledet af den særprægede bygning er taget af den rumænske fotograf Laurian Ghinitoiu, men bag bygningens design står danske Bjarke Ingels Group.

Konkurrencens professionelle jury har valgt fotografiet ud af næsten 2000 bidrag fra 42 lande - og udover den dansktegnede vinder fandt ikke mindre end to danske bygninger vej til konkurrencens sidste fase.

Den ene var udsigtstårnet Camp Adventure i Gisselfeld på Sydsjælland set fra oven. Det andet var Grundtvigs Kirke i København, der er kendetegnet ved sine hvælvinger og særlige lys.

Se vinderen og en lang række af konkurrencens favoritter her:

Norge: Bjarke Ingels Group har tegnet den 60 meter lange bygning, som strækker sig over en elv i Kistefos Sculpture Park, som ligger 60 kilometer nord for Oslo. 
Marco de Groot fra Holland har taget billedet af det danske udsigtstårn og turistattraktion i Gisselfeld på Sydsjælland, der er designet af Effekt Architects..
Beijing, Kina: Aurelien Chen fra Frankrig har fotograferet museet The Guardian Art Center, der er tegnet af Ole Scheeren.
Kina: Su Zhewei fra Kina har fotograferet skyskraberen China Resources Headquarters på 392 meter i Shenzhen. Det er tegnet af arkitektfirmaet Kohn Pedersen Fox.
Storbritannien: Thomas Knowles fra Storbritannien har taget et billede af refleksionerne i glasset i Victoria and Albert Museum i London.
Italien: Marco Tagliarino har afbilledet den 177 meter høje skyskraber Generali Tower i Milano, der er tegnet af Zaha Hadid.
Danmark: Joris Hoogstede fra Holland har fotograferet Grundtvigs Kirke i København, der er tegnet af Peder Jensen-Klint.
Portugal: Inge Schuster fra Danmark har foreviget Museum of Art, Architecture and Technology i Lissabon, der er tegnet af Amanda Levete.
Japan: Vincent Wu fra Hong Kong har fotograferet Hill of the Buddha på Makomanai Takino-kirkegården i Sapporo, Japan, der er tegnet af Tadao Ando.
Kina: He Zhenhuan fra Kina med fotografiet af BingDing Wood Kiln Factory i Qiancheng, tegnet af AZL Architects.
Japan: Yi-Hsien Lee fra Taiwan har afbilledet en grå kontorbygning i Tokyo, Japan.
USA: Joan Muñoz Arango fra Colombia har fotograferet Hudson Yards Vessel i New York, USA, der er et bygningsværk nær High Line Park og består af en række trapper forbundet af platforme. Det er tegnet af Heatherwick Studio.
Rusland: Ma ChengRong fra Kina har taget et billede af en række beboelsesbygninger i byen Irkutsk.
Albanien: Laurian Ghinitoiu fra Rumænien har taget et billede af Skanderbeg Square i Albaniens hovedstad, Tirana. Det er tegnet af tegnestuen 51N4E.

Se resten af favoritterne hos The Architectural Photography Awards her.