Udland

Bloomberg vil besejre Trump: - Han har svigtet os på alle måder

Michael Bloomberg har endnu ikke direkte erklæret, at han stiller op som præsidentkandidat. Men mere og mere tyder på det.

Milliardæren Michael Bloomberg har taget endnu et skridt i retning af præsidentvalgkampen i 2020.

Han har indleveret den officielle ansøgning om at få sit navn på stemmesedlen ved det demokratiske primærvalg i delstaten Arkansas, skriver han på Twitter.

- Vi skal besejre Trump. Han har svigtet os på alle måder, lyder det fra Bloomberg på Twitter.

For fire dage siden fik den stenrige forretningsmand papirarbejdet på plads, så han kan stille op i Alabama.

Både Arkansas og Alabama er blandt de mange delstater, der afholder demokratiske primærvalg på den såkaldte "Super Tuesday" 3. marts.

Fire andre delstater holder valg i februar. En rådgiver for Bloomberg har tidligere sagt, at milliardæren ikke opstiller ved disse valg.

Lyn-analyse

Da Bloomberg ikke spås de store chancer for at vinde nomineringen, vil han nok primært tage stemmer fra moderate kandidater som Joe Biden og andre moderate politikere som Amy Klobuchar, Cory Booker og Pete Buttigieg. En sådan udvikling vil betyde, at Elizabeth Warren står relativt stærkere i spillet om at vinde nomineringen, fordi Bidens bud svækkes af Bloombergs tilstedeværelse. Følger man Bloombergs logik, at en venstreorienteret kandidat vil have svært ved at slå Trump, vil den logiske udvikling være, at den venstreorienterede Warren taber valget, og Trump får fire år mere i Det Hvide Hus.

Biden er favorit

Tidligere vicepræsident Joe Biden er ifølge meningsmålinger i øjeblikket favorit til at blive nomineret som sit partis kandidat foran senatorerne Elizabeth Warren og Bernie Sanders.

Bloomberg har ikke direkte erklæret, at han stiller op som præsidentkandidat. Men efter at have indgivet formelle ansøgninger i både Arkansas og Alabama tyder meget efterhånden på, at han gør.

Den 77-årige Bloomberg ejer finansmediet Bloomberg News. Han er den ottenderigeste person i USA og den nienderigeste person i verden.

Bloomberg var borgmester i New York fra 2002 til 2013. Derudover var han var medlem af Det Republikanske Parti fra 2001 til 2007.

I oktober 2018 meldte han sig ind i Det Demokratiske Parti, hvilket han også var medlem af før 2001.