Udland

Youtube-stjerne vinder hypet boksekamp

Millioner fulgte med online, da youtuberen KSI i morges slog favoritten Logan Paul.

De to Youtube-stjerner Logan Paul og Olajide Olayinka Williams, der er bedre kendt som KSI, stod søndag morgen ansigt til ansigt i bokseringen i Los Angeles. Det skete i Staples Centre, som normalt huserer basketholdet LA Lakers.

Kampen har fået voldsom medieomtale internationalt, da de to internetstjerner samlet har over 40 millioner følgere på Youtube. Verdensstjerner som Justin Bieber og Ed Sheeran havde også fundet vej til Staples Centre.

Efter et større drama vandt den undertippede KSI over Logan Paul tidligt søndag morgen i en boksekamp, der er blevet beskrevet som "historiens største internet-event".To dommere havde KSI som favorit, mens én dommer havde Logan Paul som favorit.

Dermed blev opgøret afgjort på en split decision.

Sky Sports skriver, at torsdagens pressemøde alene blev set mere end 3,5 millioner gange på 24 timer.

Den interne stridighed mellem de to kamphaner blev udpenslet på selvsamme pressemøde, hvor særligt KSI’s bemærkning tiltrak opmærksomhed.

- Jeg vil fucking slå dig ihjel, sagde KSI til sin modstander. KSI har dog senere måttet forklare, hvad han egentlig mente.

- Jeg har ikke planer om oprigtigt at slå Logan ihjel. Jeg vil kun smadre hans Youtube-karriere og sjæl, skrev KSI sidenhen til sine mange følgere.

Boksede uden hovedbeskyttelse

Det var ikke første gang, at de to internetfænomener stod overfor hinanden i en boksering. De lod boksehandskerne tale tilbage i august 2018, hvor 15.000 mennesker så dem kæmpe i Manchester Arena i Storbritannien.

Efter de seks runder var overstået, kunne ingen af de to kamphaner dog trække sig sejrrigt ud af opgøret. To ud af tre dommere vurderede kampen som helt lige. Derved endte første kamp uafgjort.

Sidenhen har begge trænet sig op til morgenens store revanche og er begge blevet professionelle. Det vil sige, at de denne gang boksede uden hovedbeskyttelse og med lettere boksehandsker, i modsætning til den første duel.

En virkelig god forretning

24-årige Logan Paul fra den amerikanske delstat Ohio er kendt på Youtube for sine humoristiske hjemmevideoer. Hans popularitet har de seneste år kastet roller af sig i film og musikvideoer.

Ifølge Forbes var Paul god for 14,5 millioner dollars (cirka 98 millioner kroner) i juni sidste år.

I 2018 løb han ind i en negativ storm, efter han lagde en kontroversiel video op, som viste liget af en mand, der havde begået selvmord i en skov i Japan.

Hans modstander, den 25-årige brite KSI, slog igennem på Youtube som gamer. Han har sidenhen udvidet sit repertoire, så han kalder sig både skuespiller og rapper. Hans sang ’Lamborghini’ har ligget i top-30 på den britiske hitliste.

Forbes mente sidste sommer, at briten var god for omkring fem millioner dollars (cirka 34 millioner kroner). Men det beløb burde stige markant efter søndagens boksekamp. Business Insider skrev, at de to kamphaner samlet kan indtjene i omegnen af 20 millioner dollars (cirka 136 millioner kroner) på kampen.

Business Insider understreger dog, at det er et estimat, som kan variere, når de samlede indtægter fra kampen er gjort op.