Udland

Iran finder enormt oliefelt med 53 milliarder tønder råolie

Iran har øget sine råoliereserver med omkring en tredjedel efter fundet af et nyt stort oliefelt.

Iran har opdaget et nyt oliefelt, der indeholder 53 milliarder tønder råolie.

Det fortæller den iranske præsident, Hassan Rouhani, i en tale på stats-tv.

Oliefeltet ligger ifølge præsidenten i den olierige Khuzestan-provins, der er i den sydlige del af landet. Feltet er cirka 2400 kvadratkilometer stort.

Det nye oliefund betyder, at Irans råoliereserver vil blive styrket med en tredjedel, lyder det fra den iranske præsident. Ifølge energigiganten BP har Iran i dag godt 150 milliarder tønder råolie.

- Det her er en lille gave fra regeringen til det iranske folk, siger Rouhani.

Det nye oliefelt er 80 meter dybt og strækker sig over næsten 200 kilometer.

Vanskeligt at sælge olie

Iran er et stiftende medlem af Opec og sidder på verdens fjerdestørste råoliereserver. Landet har desuden verdens næststørste gasreserver.

Opec står for Organisationen af Olieeksporterende Lande. Det er en organisation bestående af 14 lande, der har det til fælles, at deres økonomi påvirkes væsentligt af olieeksport.

På trods af Irans store råoliereserver har landet haft svært ved at sælge olie, siden USA's præsident, Donald Trump, i maj sidste år trak sig fra en atomaftale fra 2015. Trump indførte samtidig sanktioner mod Iran.

- Jeg siger til Det Hvide Hus: I den tid, hvor I har sanktioneret salget af iransk olie, har landets arbejdere og ingeniører fundet 53 milliarder tønder olie, siger Rouhani ifølge nyhedsbureauet Fars, skriver nyhedsbureauet NTB.

Iranske myndigheder har flere gange bedt EU om hjælp til at omgå de amerikanske sanktioner.