Udland

Betjent arresterede narkobarons søn, så blev han dræbt af 155 skud

Narkobaronen El Chapos søn blev forleden anholdt i Mexico. Nu er en af de betjente, som var med til det, blevet likvideret, skriver mexicanske medier.

I Mexico er et af landets største narkokarteller i gang med at ydmyge landets myndigheder. Det sker efter et fejlslagent forsøg på at anholde en af landets mest eftersøgte gangstere Ovidio Guzmán Loera, der er søn af narkobaronen El Chapo.

Senest er det gået ud over en 31-årig narkobetjent, der var med til at foretage anholdelsen af Ovidio Guzmán Loera, oplyser de mexicanske aviser Excelsior og Reforma.

Betjenten blev likvideret efter han havde været med til at anholde narkobaronen El Chapos søn i Mexico. Video: Peter Møller

Onsdag kørte den 31-årige betjent en hvid Nissan ind på en parkeringsplads ved et indkøbscenter i byen Culiacán.

Han parkerede, men det viste sig, at han blev forfulgt. Få sekunder efter hans hvide Nissan holdt stille, ankom en rød bil til parkeringspladsen. Bilen parkerede lige ved siden af betjenten, og to mænd med automatvåben steg ud.

I løbet af få sekunder tømte de våbnenes magasiner ind i betjentens hvide Nissan.

Derefter kørte de væk i høj fart - et overvågningskamera på parkeringspladsen optog hele episoden.

Politiet oplyser til avisen Infobae, at der efterfølgende blev fundet 155 patronhylstre på gerningsstedet, og at betjenten tilsyneladende hverken nåede at bruge det skydevåben eller den radio, han havde hos sig i bilen.

På Facebook oplyser det lokale politi, at betjenten hed Eduardo.

Ifølge lokale medier spillede Eduardo en rolle, da Ovidio Guzmán López blev anholdt 17. oktober i år.

Gangsteren blev ifølge New York Times anholdt i en aktion, som de mexicanske myndigheder havde planlagt et stykke tid.

Målet var at udlevere ham til USA, hvor hans far El Chapo allerede afsoner en livstidsdom.

Gangstere i overtal

Det lykkedes at tage Ovidio Guzmán López til fange, men de 30 militærfolk, der passede på ham, endte med at lade ham gå, fordi narkogangsterens håndlangere var i overtal.

Håndlangerne gik til angreb, tog otte af soldaternes kolleger som gidsler og omringede militærfolkene, så situationen blev håbløs nok til, at de overgav sig og satte deres fange fri.

Nu er der så frygt for, at episoden har givet narkokartellerne i landet mere selvtillid. Raúl Benítez, der er sikkerhedsekspert ved Mexicos Uafhængige Universitet siger til New York Times, at gangsterne i praksis overtog kontrollen med hele byen Culiacán, hvor Ovidio Guzmán López blev anholdt.

- Myndighederne blev tvunget til at acceptere kartellets kontrol over byen og konfronterede dem ikke. Præsidenten sender en barsk besked til befolkningen i Culiacán: Det er kartellet, der bestemmer her, siger han til avisen.

Likvideringen af den 31-årige betjent ser ud til at bekræfte ekspertens analyse.