Udland

ASAP Rocky vender tilbage til Sverige

ASAP Rocky Patrick Kovarik / Ritzau Scanpix

Mange var nervøse for, at den amerikanske stjerne aldrig ville vende tilbage til Sverige, efter han blev anholdt og fængslet i landet i sommer.

Rapperen ASAP Rocky kommer tilbage til Sverige. 11. december spiller han koncert i Stockholm.

ASAP Rocky, hvis borgerlige navn er Rakim Mayers, havnede på forsiderne i sommer, efter han blev anholdt i den svenske hovedstad efter en koncert. Rapperen og nogle venner var havnet i et slagsmål med nogle teenagedrenge og blev anholdt for vold.

Rapperen sad varetægtsfængslet i hele juli måned og nyheden om, at den amerikanske stjerne ikke kunne købe sig fri blev en verdensnyhed. Til og med den amerikanske præsident, Donald Trump, prøvede at blande sig i fængslingen og tog fat i den svenske statsminister Stefan Löfven. Dog med uforrettet sag.

Skyndte sig at forlade Sverige

2. august, præcis en måned efter anholdelsen, blev stjernen løsladt forud for sin retssag. ASAP Rocky skyndte sig derefter at forlade Sverige.

Da dommen faldt, slap ASAP Rocky for at vende tilbage til det svenske fængsel, da han sammen med to medtiltalte blev idømt betingede straffe.

ASAP Rocky og de to medtiltalte blev ud over den betingede straf også dømt til at betale en erstatning til den forurettede på 12.500 svenske kroner.

Efter denne uønskede oplevelse var rapperens svenske fans nervøse for, at han aldrig ville komme tilbage. Men nu er stjernen altså på vej til Sverige igen.