Udland

Pilot udløste stor politiaktion i Amsterdams lufthavn ved en fejl

Passagerer måtte vente inde i Schiphol lufthavnen i Amsterdam, indtil myndighederne fik klarhed over situationen ombord på det fly fra Air Europa, der havde udsendt en alarm Mark Crompton / Ritzau Scanpix

Passagerer og besætningsmedlemmer blev evakueret efter alarm. Pilot kom til at trykke på en knap ved en fejl.

Det var en falsk alarm, der onsdag eftermiddag skabte frygt for en mulig flykapring i Schiphol-lufthavnen i Amsterdam.

Flyselskabet Air Europa undskylder på Twitter og forklarer, at en af deres píloter ved en fejl kom til at udløse en alarm, der advarede lufthavnen om, at der muligvis var en flykapring under opsejling.

Det fik hollandsk militærpoliti til at rykke ud til det, som man i første omgang kaldte en en "mistænkelig situation" om bord på et fly

Det oplyste politiet på Twitter.

- Passagerer og besætning er kommet sikkert af flyet. Vi undersøger sagen nærmere, sagde en talsmand for militærpolitiet senere ifølge Reuters.

Det var længe sparsomt med oplysninger om episoden i Schiphol-lufthavnen.

- Der er en mistænkelig situation, og det er, alt hvad jeg kan sige, sagde en talsmand for politiet, umiddelbart efter de første meldinger fra lufthavnen.

Ifølge det hollandske medie Nos blev der tilkaldt adskillige brandbiler og ambulancer til stedet.

Myndighederne betegnede episoden som en Grip 3-situation, hvilket er det næsthøjeste akutberedskab. Grip 3 betyder, at der er registreret en trussel mod en befolknings sikkerhed.

Men nu er alarmen altså afblæst.