Ikonisk Grease-outfit solgt for over 2,7 millioner kroner

16x9
Olivia Newton-John og John Travolta i forbindelse med indspilningen af Grease. Foto: Scanpix

En stor del af pengene fra auktionen går til behandlingscenter for kræft oprettet af Olivia Newton-John.

Selvom det er over 40 år siden, at den danseglade film ’Grease’ havde premiere, er den ikke færdig med at trække overskrifter.

Skuespiller Olivia Newton-Johns ikoniske sorte sæt fra filmens slutscene har netop indbragt 405.700 dollar (2.714.747 kroner) på auktion ved auktionshuset ’Julien’s Auctions’.

Det er mere end dobbelt op på den forventede salgspris, skriver The Guardian.

Det er skuespillerinden selv, der har sat gang i auktionen for at indsamle midler til det behandlingscenter for kræft, hun startede i forbindelse med sit eget sygdomsforløb med brystcancer.

Se auktionsvideoen om sættet her.

Indbragte tocifret millionbeløb

Foruden den korte læderjakke og de ålestramme bukser fra finalescenen i ’Grease’ var også 500 andre af Olivia Newton-Johns personlige ting til salg på auktionen.

Og der var godt gang i salget.

En signeret Grease-plakat gik for 64.000 dollar (omkring 428.257 kroner), mens skuespillerindens gallakjole fra Los Angeles-premieren på filmen indbragte 18.750 dollar - mere end 125.000 kroner.

Yderligere kom der 50.000 dollar (omkring 334.576 kroner) i kassen for en ’Pink Ladies’-jakke, der i filmens univers blev båret af en pigegruppe ved samme navn. Et beløb, der var 25 gange højere end forventet.

Da alt var talt sammen, endte auktionen med at indbringe 2.400.000 dollar - over 16 millioner danske kroner.

Til venstre ses den karakteristiske 'Pink Ladies'-jakke, mens den ikoniske læderjakke fra slutscenen i 'Grease' ses til højre.
Til venstre ses den karakteristiske 'Pink Ladies'-jakke, mens den ikoniske læderjakke fra slutscenen i 'Grease' ses til højre. Foto: Timothy A. Clary / Ritzau Scanpix

Bukserne skulle syes på

Selvom det tog et stykke tid at sortere sig igennem den store bunke af minder fra karrierens løb, var det ikke svært for skuespillerinden at træffe beslutningen om at sælge ud for det gode formål. Det fortalte hun i forbindelse med offentliggørelsen af auktionen.

- Over årene er det gået op for mig - især mens du gennemgår noget – at det ikke er materielle ting, der er vigtige, lød det fra skuespillerinden.

Det afholdt hende dog ikke fra at lade tankerne løbe tilbage til de glade dage, hvor filmen blev optaget. Især de stramme sorte bukser satte gang i minderne.

- Lynlåsen i bukserne var i stykker, så jeg var nødt til at få dem syet på, fordi de var lavet i 50’erne, husker den nu 71-årige Olivia Newton-John.

Olivia Newton-John og John Travolta (i midten) på et pressemøde i 1978 - året, hvor Grease havde premiere.
Olivia Newton-John og John Travolta (i midten) på et pressemøde i 1978 - året, hvor Grease havde premiere. Foto: Scanpix

Overskuddet går til behandlingscenter

Skuespillerinden fortalte tidligere i år, at hun har fået diagnosticeret brystkræft for tredje gang, siden hun i 1992 første gang fik diagnosen.

Det var efter sin første kamp med kræften, at hun var med til at starte ’Olivia Newton-John Cancer og Wellness’-centeret i Melbourne.

Derfor vil al udbyttet fra salget af Grease-jakken og bukserne gå til centeret sammen med en portion af overskuddet fra de andre artikler.

**

Perspektiv

John Travolta og vennerne fra 'Grease'-filmen.
John Travolta og vennerne fra 'Grease'-filmen. Foto: Scanpix

Gensyn med 'Grease'

Meget tyder på, at plottet i den populære film snart får en opblomstring.

HBO Max, den kommende streamingtjeneste ejet af WarnerMedia, har nemlig bestilt en ny serie, som er inspireret af den originale ’Grease’-film fra 1978. Det skriver det amerikanske brancheblad Variety.

Den musikalske serie får titlen ’Grease: Rydell High’. Et navn, som henviser til den skole, filmens originale karakterer gik på. Og dele af persongalleriet vil også gå igen i den nye produktion.

Ligesom originalen vil serien også være fyldt med musik – både gamle klassikere og nye toner.

***