Udland

Airbnb forbyder udlejning af boliger til fester efter skuddrab

Airbnb vil ikke længere tillade, at udlejede boliger bliver brugt til fester efter skuddrab på flere personer.

Den amerikanske boligportal Airbnb vil forbyde "festhuse" efter et skyderi i en udlejningsbolig i Californien torsdag.

Skyderiet kostede fem mennesker livet og fandt sted i forbindelse med en halloweenfest.

Det oplyser Airbnb i et tweet lørdag.

- Fra og med i dag forbyder vi "party houses" (festhuse, red.), og vi fordobler vores bestræbelser på at bekæmpe uautoriserede fester og slippe af med værter og gæster, som opfører sig voldeligt. Herunder adfærd, som fører til de forfærdelige begivenheder, vi så i Orinda, skriver Brian Chesky, der er administrerende direktør for Airbnb på Twitter.

Familie ville væk fra naturbrande

Det var i forbindelse med en fest i en bolig i byen Orinda, at fem personer mistede livet efter at være blevet ramt af skud.

Boligen var udlejet til en kvinde gennem Airbnb. Ifølge ejeren havde hun oplyst, at hun lejede huset til 12 familiemedlemmer, som alle havde astmaproblemer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kvinden forklarede, at de trængte til at komme væk fra røgen fra de mange naturbrande, som hærger dele af Californien i disse uger.

Men i stedet blev der torsdag arrangeret en udklædningsfest i anledning af halloween med deltagelse af over 100 gæster.

Kort før midnat begyndte skyderiet. Tre personer blev fundet dræbt i boligen. Yderligere to personer, som blev indlagt i kritisk tilstand med skudsår, døde fredag på et hospital.

Hjerter smerter efter tragedie

Den californiske guvernør, Gavin Newsom, reagerede også på skuddrabene, der ligger i forlængelse af talrige lignende episoder med myrderier begået i blind affekt.

Guvernøren mener, at det kalder på selvransagelse og tiltag i forhold til USA's meget liberale og omstridte våbenlovgivning.

- Det her vil knap nok nå nyhederne. Så ligeglade er vi blevet efterhånden. Vores hjerter smerter på vegne af ofrene her og alle, der er berørt af tragedien, skriver Gavin Newsom.

Tidligere torsdag aften havde politiet modtaget to klager om larm fra boligen, skriver Reuters.

Politiet har endnu ikke foretaget anholdelser i sagen eller offentliggjort noget om identiteten på en mulig gerningsperson.

De fem ofre for skyderiet er identificeret. De er mellem 19 og 29 år.

Adskillige andre deltagere i festen blev såret under skyderiet, har politiet meddelt, men uden at oplyse det præcise antal.

Nogle af ofrene sørgede selv for at komme til hospitalet i det kaos, der opstod efter skyderiet. Andre af de hovedsageligt unge deltagere flygtede fra boligen. Flere af dem stadig iført deres halloweenkostume.

Byen Orinda ligger cirka 30 kilometer øst for San Francisco.