Udland

Leonardo DiCaprio deler billede med Greta Thunberg: 'En af vor tids ledere'

Den amerikanske skuespiller er mødtes med den svenske klimaaktivist, mens hun er i USA.  Chris Delmas / Ritzau Scanpix

Skuespilleren kalder det "en ære" at møde den unge svenske klimaaktivist.

Oscarvinderen Leonardo DiCaprio har delt et billede på Instagram, hvor han smiler i aftensolen sammen med klimaaktivisten Greta Thunberg.

Samtidig hylder han svenskeren projekt.

- Jeg håber, at Gretas budskab er et wake-up-call til ledere overalt om, at tiden uden handling er forbi, skrev DiCaprio under billedet af ham og Greta Thunberg i en solnedgang.

Opslaget er blevet liket næsten 3.8 millioner gange, siden skuespilleren lagde det op fredag.

Det er første gang, de to miljøforkæmpere er mødtes.

Greta Thunberg er for tiden i USA, og planen var, at hun skulle fortsætte til Chile for at deltage i FNs klimatopmøde.

Men på grund af uroligheder i landet er mødet rykket til Spanien, og den unge svensker er nu på udkig efter klimavenlig måde at krydse Atlanten.

Greta Thunberg under en klimamarch i Los Angeles 1. november.

Kritik af verdens ledere

Leonardo DiCaprio har flere gange markeret sig som en mand, hvis hjerte banker for klimaet.

Da han vandt en Oscar-statuette i 2016, benyttede han derfor lejligheden til at sætte fokus på klimaforandringerne.

Han har også kritiseret den amerikanske præsident Donald Trump for at trække sig fra klimaforhandlingerne i Paris i 2017.

- Vores fremtid bliver gamblet væk, og de ledere, som vi stoler på kan beskytte os og sætte et eksempel, fejler enten i forsøget på at stoppe de farlige tendenser eller afviser videnskaben bag den her klimakatastrofe, sagde Leonardo DiCaprio dengang.

Flyver med privatfly

Skuespilleren står bag en miljøorganisation, ’Earth Alliance’, og donerede for nylig 5 millioner dollars (33 millioner danske kroner, red.) til beskyttelsen af Amazonas-regnskoven.

På trods af Leonardo DiCaprios donationer og skarpe kritik af handlingslammede ledere er han paradoksalt nok blevet kritiseret for at være dobbeltmoralsk, fordi han ofte flyver med privatfly.

Magasinet Time har udråbt Greta Thunberg som en af den næste generations ledere.

'Once Upon a Time in Hollywood'-stjernen er ikke den eneste kendis, der har meldt sig under Greta Thunbergs kllimafaner.

Skuepillerinden Anne Hathaway, skuespilleren Chris Hemsworth, modellen Cara Delevigne og sangerinden Billie Eilish er blot nogen af dem, der har udtrykt beundring for projektet.

Et projekt, der startede i 2018, hvor Greta Thunberg nægtede at gå i skole for i stedet at demonstrere for klimaet foran den svenske Riksdag.