Udland

Se 16 af verdens vildeste vejrbilleder

Verdens bedste vejrfotograf er blevet kåret - og der har været kamp til stregen.

Vejret viser sig fra sin allermest storslåede side i fotokonkurrencen Årets vejrfotograf.

I den årlige konkurrence, som er sat i verden af Det Royale Meteorologiske Selskab i England, udvælger og udstiller en jury fra forskningsinstituttet de bedste fotografier fra hele verden.

I år har næsten 2000 fotografer budt ind, og ud af de over 6000 fotografier er her 16 af dem, der har været med i opløbet om de prestigefulde titler.

Se vinderne her:

Vinderen af konkurrencen er dette billede fra det nordvestlige Wales. Bjerglandskabet ligger i regionen Snowdonia, hvor der kan opstå dis, tåge eller smog ved jordoverfladen på grund af særlige temperaturforhold i atmosfæren.
Vinder af publikumsprisen og modtager af den samlede andenplads er billedet her, som meget passende har fået navnet "Lynets kraft". Det er taget ved den italienske landsby Riomaggiore i provinsen La Spezia.
Det tredjebedste billede viser de sirlige sneruller, man sommetider kan lave med sneen i det sydvestlige England. Billedet er taget i byen Wiltshire ved Marlborough.
Blandt fotografer under 18 år er der givet en særskilt pris. Vinderen her har fanget et spektakulært lynshow over nationalparken Trial Bay, som ligger syd for Brisbane i Australien.
Nummer to blandt unge fotografer har taget et billede af en motorcykel, som skal have lidt hjælp til at bevæge sig gennem sneen.
De næste billeder har ikke vundet noget, men bliver alligevel nævnt som værende helt særlige. På dette beskriver fotografen den mørke skyformation i baggrunden som "bæstet fra øst", der bevæger sig over Royal Tunbridge Wells ved Kent i England.
Billedet bliver kaldt "Apokalyptisk". Det viser vejrfænoment haboob, som er en intens sand- og støvstorm. Det blev taget i juli 2018 i Arizona i USA, hvor stormen blev halvanden kilometer høj.
Under tyfon-sæsonen i Taiwan strander massevis af både ved kysterne, som det ses på billedet her.
Scotney Slot ligger sydøst for Lamberhurst-dalen omkring floden Bewl i Kent, England.
Det er nødvendigt at beskytte sig selv fra den voldsomme regn i Miyagawa-Cho i Kyoto, Japan.
Bygningen her er en vejrstation på det tyske bjerg Fichtelberg. Bjerget ligger midt i Erzgebirge i delstaten Sachsen i det sydøstlige Tyskland nær grænsen til Tjekkiet.
Jökulsárlón er den største gletsjersøer på Island. Den er beliggende i den sydlige ende af gletsjeren Vatnajökull mellem Skaftafell National Park og Höfn.
London rammes jævnligt af store regnskyl som her.
Det flade landskab i det vestlige Oklahoma giver et klart udsyn mod uvejret.
I februar 2019 ramte stormen Erik det sydlige England. Her ses, hvordan himmel og hav gik i et ved Newhaven Beach.
Henover nytår blev det nordlige Iran ramt af omfattende oversvømmelser, der gik ud over langbruget og de lokale veje.
Det sidste af billederne viser nordlys.