Udland

Såret hund fra angreb på IS-leder er tilbage på jobbet

Hunden var den eneste fra amerikansk side, der blev såret under missionen, som fældede terroristleder Abu Bakr al-Baghdadi.

En hund spillede en særlig rolle i den aktion, der førte til, at lederen af Islamisk Stat, Abu Bakr al-Baghdadi, mistede livet.

Sådan lød det fra præsident Trump under søndagens pressemøde. Han hyldede hunden for dens indsats og sagde, at den blev såret under missionen, da al-Baghdadi udløste sin selvmordsvest.

Nu er der nyt om dens tilstand.

Ifølge den amerikanske general Mark Milley var hundens skader fra eksplosionen ikke alvorlige, og hunden er nu tilbage i tjeneste.

På Twitter har Trump delt et billede af hunden:

- Vi har et afklassificeret billede af den vidunderlige hund (navnet er ikke afklassificeret), der gjorde sådan et GODT arbejde med at fange og dræbe lederen af ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, skriver Donald Trump på Twitter.

- En smuk og talentfuld hund

På søndagens pressemøde forklarede Trump, at hunden jagede Abu Bakr al-Baghdadi ind i den tunnel, hvor han endte med at udløse sin selvmordsvest.

Hunden er af racen Malinois, en belgisk hyrdehund. Dens navn bliver ikke offentliggjort af hensyn til de amerikanske soldater, der deltog i aktionen, oplyser general Mark Milley.

- Hunden udførte et stort stykke arbejde, som de alle gør i forskellige situationer, sagde Milley mandag ifølge ABC News.

Også Trump var fuld af rosende ord over for hunden på søndagens pressekonference, hvor Trump offentliggjorde, at al-Baghdadi var blevet dræbt:

- Vores K9, som de kalder … jeg kalder det for en hund, en smuk hund, en talentfuld hund … blev såret og bragt med tilbage, men ingen af vores soldater blev sårede, sagde Trump.

K9 er slang for canine, der på engelsk betyder hund.

Flere døde end levende

Den amerikanske hund blev sammen med 70 soldater afleveret på jorden, mens amerikanske helikoptere beskød husene, hvor Abu Bakr al-Baghdadi gemte sig.

Amerikanerne trængte ind i bygningen, mens de på arabisk råbte, at Abu Bakr al-Baghdadi skulle overgive sig. Soldaterne hjalp 11 børn i bygningen ud i live, mens flere af terrorlederens krigere overgav sig.

Ifølge Donald Trump var der dog "flere døde end levende" krigere.

Terrorlederen selv overgav sig ikke.

I stedet iførte han sig et selvmordsbombebælte, og med hunden i hælene flygtede han ned i en af tunnelerne.

- Han skreg, græd og krympede sig. Og han var ved at skide i bukserne af frygt, sagde Donald Trump om Abu Bakr al-Baghdadis sidste øjeblikke.

Og hunden?

- Ingen af vores folk blev såret. Det er derfor, at hunden var så fantastisk, sagde Donald Trump.