Udland

Lastbilchauffør varetægtsfængslet efter fund af 39 lig

Nu forsøger myndighederne at identificere ofrene, som menes at stamme fra Vietnam.

En 25-årig lastbilchauffør forbliver i politiets varetægt indtil 25. november.

Det er resultatet, efter et grundlovsforhør i Chelmsford mandag, hvor Maurice Robinson fra Nordirland deltog via video og blev varetægtsfængslet i fire uger. Det skriver VG.

Den unge mand er sigtet for uagtsomt manddrab. Han blev pågrebet kort efter fundet af 39 lig i en kølecontainer i en lastbil i Essex i sidste uge.

Den sigtede hentede køletraileren ved havnen i Putfleet lidt uden for London onsdag morgen. Her lægger færgen fra den belgiske by Zeebrugge til. Det er uklart, hvor traileren kom fra, og hvornår de 39 mennesker omkom.

Hår- og blodprøver

Siden har britiske myndigheder forsøgt at finde identiteten på de døde, hvoraf mange menes at være illegale vietnamesere. Myndighederne er begyndt at samle dna-materiale fra familier i provinserne Nghe An og Ha Tinh, hvor flere af de formodede ofre menes at være fra.

Der er også lavet hår- og blodprøver fra flere af de formodede ofres familier, oplyser Vietnams stedfortrædende udenrigsminister, Bui Thanh Son, på regeringens hjemmeside.

I første omgang mente politiet, at de 39 ofre formentlig var kinesere. Men siden tog sagen en ny drejning, da flere vietnamesiske familier henvendte sig til politiet.

Yderligere fire anholdt

Udover Maurice Robinson er yderligere fire indtil videre blevet anholdt i sagen.

Det drejer sig om et par fra Warrington i det nordvestlige England - en 38-årig kvinde og en 38-årig mand. Kvinden menes at være ejeren af lastbilen.

En 48-årig mand fra Nordirland er også tilbageholdt i sagen.

Lørdag har politiet i Irland oplyst, at en mand først i 20'erne er anholdt ved en havn i den irske hovedstad, Dublin.

25. november skal Maurice Robinson i en ny høring i Central Criminal Court i London oplyse, hvordan han forholder sig til sigtelsen om uagtsomt manddrab, samt to yderligere sigtelser for menneskehandel og hvidvask.