Udland

Familie fik sms fra datter, der frygtes at være blandt de 39 døde: - Min rejse lykkedes ikke

- Undskyld, mor og far. Min rejse udenlands lykkedes ikke, skrev en ung vietnameser i en besked til sine forældre.

Adskillige vietnamesiske familier frygter, at deres pårørende kan være blandt de 39 mennesker, der onsdag blev fundet omkommet i en køletrailer på en lastbil i Essex.

Et vietnamesisk forældrepar har offentliggjort en række foruroligende beskeder, som deres 26-årige datter sendte til dem fra sin telefon.

- Undskyld, mor og far. Min rejse udenlands lykkedes ikke. Jeg elsker jer begge højt. Jeg kan ikke trække vejret.

Forældrene mener, at deres datter er blandt de 39 dødsofre i lastbilcontaineren i Essex, siger organisationen Human Rights Space, der har til huse i Vietnam.

- Pham Thi Tra My rejste til Kina og planlagde at tage til England via Frankrig, siger menneskeretsorganisationens koordinator, Hoa Nghiem.

Ofre formodes at være kinesere

Ifølge BBC havde Pham Thi Tra Mys familie betalt 30.000 pund, hvilket svarer til lidt over en kvart million danske kroner, til menneskesmuglere, der skulle få hende til Storbritannien.

Britisk politi har endnu ikke identificeret ofrene. Politiet i Essex sagde torsdag, at ofrene formodes at være kinesere, men fredag understregede politiet, at "billedet nu udvikler sig".

Men politidirektøren ved politiet i Essex vil ikke gå yderligere i detaljer, før den endelige identifikation er afsluttet og formelt godkendt.

- Politiet vil ikke kommentere nogen spekulationer omkring nationaliteterne på de personer, der på tragisk vis har mistet deres liv, sagde politidirektør Pippa Mills fredag aften på et pressemøde.

Flere frygter for pårørende

BBC hævder at have kendskab til seks vietnamesiske familier, der frygter, at deres pårørende er blandt ofrene.

En af dem er en 19-årig kvinde, der ringede til sin bror tirsdag og fortalte, at hun "var på vej ind i en container og slukkede sin telefon for at undgå at blive opdaget", rapporterer BBC.

Broren oplyser, at menneskesmuglere har "sendt penge tilbage til familien".

Pårørende til en 26-årig vietnamesisk mand, der rejste sammen med den 19-årige kvinde, skal ligeledes have fået et beløb retur fra menneskesmuglerne, rapporterer BBC.

De 39 omkomne befandt sig i en køletrailer, hvor temperaturen kan komme ned på minus 25 grader.

Besked til pårørende

På pressemødet fredag aften henvendte politidirektør Pippa Mills sig direkte til enhver, der frygter, at deres pårørende kan have været i traileren.

- Jeg ved, I måske er bekymrede for at tale med politiet. Jeg ønsker at forsikre jer om, at vi bare gerne vil give ofrenes familier svar på, hvad der er sket, sagde hun.

Hun opfordrede også personer, der opholder sig illegalt i Storbritannien til at hjælpe politiet med efterforskningen og lovede dem fuld fortrolighed.

Samtidig oplyste hun, at en fjerde person er anholdt i sagen. Der er tale om en 48-årig mand, der blev anholdt fredag i London-lufthavnen Stansted.

Forinden havde politiet anholdt en mand og en kvinde, som begge er 38 år. Alle tre er mistænkt for medvirken til menneskesmugling og manddrab.

Også en 25-årig lastbilchauffør fra Nordirland er anholdt. Han er mistænkt for drab.

39 mennesker blev fundet omkommet onsdag i en køletrailer på en lastbil i Essex.