Udland

EU enige om Brexit-forlængelse - men ikke om datoen

EU's endelige beslutning tages blot få dage før, briterne står til at ryge ud.

EU-landenes 27 ambassadører er enige om at godkende briternes anmodning om at forlænge den nuværende Brexit-deadline.

Men ingen endelig beslutning blev truffet på mødet ifølge EU's Brexit-forhandler, Michel Barnier.

- En fremragende diskussion, men ingen beslutning, lød det kortfattet fra chefforhandleren på vej ud af mødet.

EU-landene er dog stadig ikke enige om længden på forlængelsen.

- De 27 EU-lande er i princippet blevet enige om, at der skal gives en forlængelse, og arbejdet fortsætter nu de kommende dage, fortalte Mina Andreeva, der er talskvinde for EU-kommissionen.

Under en uge til deadline

Ifølge TV 2s Europa-korrespondent, Lotte Mejlhede, skal man hæfte sig ved, at EU nu for første gang melder åbent ud og siger, at de er klar til at give en forlængelse.

Ifølge TV 2s Europa-korrespondent, Lotte Mejlhede, skal man hæfte sig ved, at EU nu for første gang melder åbent ud og siger, at de er klar til at give en forlængelse.

- Det ligger nu fuldstændig fast, at EU kommer med en forlængelse. Den tvivl er ryddet af vejen. Men franskmændene er stadig ikke klar på at acceptere briternes forespørgsel om en forlængelse frem til 31. januar, siger hun.

Det forventes, at EU-ambassadørerne skal mødes igen mandag eller tirsdag for at forsøge at nå til enighed. Her kan det også spille ind, hvad der sker i det britiske underhus. Underhuset skal mandag stemme om, hvorvidt briterne skal til valg 12. december, som Boris Johnson har foreslået.

Der er dog ikke megen tid at løbe på. Som situationen er lige nu, skal briterne træde ud af EU om seks dage - 31. oktober.