I aften slutter vĂĄbenhvile - vi har har trukket os ud af sikker zone i Syrien, siger kurderne

Tyrkiet vil forlænge sin våbenhvile i det nordøstlige Syrien med yderligere 150 timer.

Tirsdag aften klokken 21 slutter den midlertidige vĂĄbenhvile i det nordlige Syrien, som Tyrkiet og USA indgik for fem dage siden.

Den syrisk-kurdiske milits YPG-milits, oplyser få timer før våbenhvilens udløb, at den har forladt en sikker zone i det nordøstlige Syrien.

Det har kurderne fortalt USA, siger en amerikansk embedsmand.

Redur Kalil, der repræsenterer kurderne i det nordøstlige Syrien, siger, at kurderne fuldt ud har levet op til aftalen om våbenhvile.

- Vi har fuldt ud overholdt betingelserne for våbenhvileaftalen. Vi har trukket alle vores militær- og sikkerhedsstyrker væk fra området, hvor der er militære operationer. Lige fra Ras al-Ain i øst til Tel Abyad i vest, siger Redur Kalil.

Erdogan og Putin diskuterer Syrien

Zonen er et bælte langs Syriens nordøstlige grænse, som Tyrkiet vil gøre til et sikkert område.

Tyrkiets præsident Erdogan har truet med, at hans hær er klar til at genoptage kampene, hvis ikke YPG er helt ude af den sikre zone inden våbenhvilens udløb.

Tirsdag eftermiddag mødtes præsident Erdogan og Ruslands præsident Putin i den russiske by Sotji for at drøfte situationen i Syrien.

Rusland er én blandt flere aktører, der patruljerer i det nordlige Syrien efter Tyrkiet for knap to uger siden, indledte en militær offensiv i området.

Tyrkiet forlænger våbenhvile

Efter mødet sagde den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, at Tyrkiet vil forlænge sin våbenhvile i det nordøstlige med yderligere 150 timer eller lidt over seks dages våbenhvile.

Desuden er Rusland og Tyrkiet enige om fælles patruljering i det nordlige Syrien. Det skriver AFP.

Den tyrkiske hær krydsede for lidt over to uger siden ind i Syrien, for at drive YPG tilbage. Tyrkiet omtaler kurderne som terrorister.

YPG og den lokale kurdiske ledelse i det nordøstlige Syrien har været USA's allierede i kampen mod Islamisk Stat og det selvudråbte kalifat i Syrien og Irak.