Udland

Norske nyhedsmedier hacket - statsminister beskyldt for pædofili

Teksten blev ændret i udgivet artikler, da Dagbladet blev udsat for et hackerangreb, så statsminister Erna Solberg blev beskyldt for at støtte pædofile overgreb. Axel Schmidt / Ritzau Scanpix

Artikler blev ændret, så statsminister Erna Solberg fremstod, som om hun synes, pædofili er okay.

Flere norske medier blev torsdag udsat for det, de selv mistænker for et hackerangreb.

Det betød, at Dagbladet, Se og Hør og tre andre Aller-ejede sider blev nødt til at lukke ned i flere timer i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Det skriver Dagbladet selv.

Årsagen til nedlukningen var, at en eller flere personer havde ændret på mediernes artikler.

Eksempelvis publicerede Dagbladet torsdag eftermiddag en historie om indbrud i biler. Den var god nok, men efterfølgende blev den ifølge Medier24 ændret til at have overskriften om den norske statsminister:

Erna Solberg siger, det er okay

Med underrubrikken: "Pædofili er okay, så længe der ikke kommer sæd på barnet".

Meldt til politiet

Koncernchef i Aller, Dag Sørsdahl, siger til Dagbladet, at det "er en alvorlig hændelse", og at man efterfølgende har iværksat flere sikkerhedstiltag.

Han fortæller også, at man har meldt sagen til politiet, som har fået overdraget en ip-adresse, Dagbladet mistænker for at stå bag.

- Vi mener nu, at vi har identificeret problemet, og vi har ingen grund til at tro, at der er mere uønsket indhold på vores sider, siger Dag Sørsdahl.

Statsministeriet: Meget alvorligt

Det norske statsministerium har også kommenteret sagen.

Erna Solbergs statssekretær, Rune Alstadsæter, har været i dialog med Dagbladet, og til Medier24 siger han, at han forventer, at der kommer et overblik over, hvad der er sket.

Erna Solberg har ikke selv ønsket at sige noget, og hendes statssekretær vil over for Medier24 ikke kommenterer hendes reaktion på pædofili-artiklen.

Men han siger:

- Det er meget alvorligt, at så grove og fejlagtige beskyldninger rettes mod statsministeren på en af Norges mest læste netsider.