Musiktjeneste censurer kvinder væk

Musiktjenesten efterlader flere albumcovers tomme, efter de har fjernet kvinderne.

Beyoncé, Lady Gaga og Ariana Grande har ikke kun det tilfælles, at de er verdenskendte stjerner. Sammen med andre kvindelige artister er de ikke længere afbilledet på den iranske musiktjeneste Melovaz.

Musiktjenesten, der minder om Spotify, har nemlig bortcensureret alle kvindelige sangere fra deres albumcovers.

Det skriver flere medier herunder norske VG og Dagbladet.

Og det har i flere tilfælde efterladt de omtalte covers tomme eller med en svævende hat eller guitar tilbage som det eneste motiv.

- Hvem har egentlig vundet?

Hvis de kvindelige artister optræder med en mand på coveret, som eksempelvis Lady Gaga gør på sit soundtrack til filmen 'A Star is Born', har manden dog fået lov at blive, mens hun er fjernet.

Censuren har vakt opsigt på de sociale medier, og er også blevet bemærket blandt kunstnerne. Rapperen Iggy Azalea, der selv er blevet censureret, skriver på Twitter:

- Synd for dem (Melovaz, red.), for jeg har en vagina-reference i hver eneste af mine sange, så hvem har egentlig vundet?

Idømt 16 år for at tage hijab af

I Iran skal kvinder være tildækkede. Det har senest den 24-årig kvinde Yasaman Aryani måtte sande.

Hun er idømt 16 års fængsel for at tage sin hijab af og gå rundt på en station i Teheran og uddele blomster 8. marts. For knap ti dage siden blev hun forflyttet til Evin-fængslet, der er berygtet for at isolere fanger, afhøre dem uden advokat og måske torturere dem.

I sidste uge tog det iranske præstestyre ellers et skridt i den modsatte retning, da kvinder for første gang i 40 år fik lov at overvære en fodboldkamp, hvor de så det iranske herrelandshold slå Cambodja med 14-0.