Udland

Bryggeri-ejer skælder Lê Lê-ejer ud efter konkurs

Jeg synes, man skal tage ansvar for sine egne handlinger, siger iværksætter og ølentusiast ­Mikkel Borg Bjergsø. Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Streetfood-kæden Lê Lê er gået konkurs, men fortsætter i en ny virksomhedskonstruktion, og det forarger en iværksætter.

Torsdag gik den kendte streetfoodkæde Lê Lê konkurs, men ud over at Lê Lê har været tvunget til at lukke sin filial i Torvehallerne i Indre By, mærker man som kunde ikke meget til Lê Lês økonomiske udfordringer.

Virksomheden har nemlig ladet aktiviteterne i det gamle selskab blive videreført i et nyt med samme koncept og medarbejdere, samt en ny investor, der leverer en kapitalindsprøjtning på et uspecificeret millionbeløb.

Ifølge Lê Lês direktør Dan Bång er det en god nyhed. Det siger han til BT:

- En måde at få rettet op på det er at se i øjnene, at det er bedst at drive aktiviteterne videre på samme måde bare i et nyt selskab. Det er sådan set en positiv historie i virkeligheden, siger Dan Bång.

Men den kommentar er faldet iværksætter Mikkel Borg Bjergsø for brystet. Han er kendt som manden bag Mikkeller-øllene.

- Jeg synes, det er ekstremt arrogant at skrive, at det er en positiv historie. Det er simpelthen at stå og grine kreditorerne lige op i hovedet, skriver han på sin Facebook-profil.

Hey LêLê Street Kitchen, er det her ikke bare en måde at tage røven totalt på sine kreditorer?? 🖕 More to come.... 🧐

Posted by Mikkel Borg Bjergsø on Thursday, October 17, 2019

Mikkel Borg Bjergsø uddyber kritikken til Børsen:

- Jeg ville ikke bare have ladet det gå konkurs. Jeg synes, man skal tage ansvar for sine egne handlinger, siger han.

Fortryder udtalelse

Opsangen fra Mikkel Borg Bjergsø har tilsyneladende haft en effekt. Til Børsen siger Dan Bång, at han fortryder udtalelsen.

- Det kom til at fremstå arrogant, men det var ikke det, der var meningen med det. Jeg kan godt se, at det fremstår arrogant at kalde det en positiv historie, men jeg mente bare, at det trods alt er positivt, at medarbejderne får lov til at beholde deres arbejde, siger Dan Bång til Børsen.

Lê Lê har de seneste år været plaget af underskud. Sidste år lød det på 2,6 millioner kroner, mens egenkapitalen var negativ med 2,9 millioner kroner.

Lê Lê har spisesteder på Vesterbrogade, Fisketorvet, Østerbrogade, Lyngby Storcenter, Københavns Lufthavn og førhen også i Torvehallerne i Indre By.