Udland

Samsung-mobil ramt af fejl

Der er fundet en sikkerhedsfejl i den nye Samsung-telefon. Henry Nicholls / Ritzau Scanpix

Problemet opstår ved nogle typer af skærmbeskyttelse, men der er en opdatering på vej fra Samsung.

En britisk kvinde opdagede for nylig, at hun kunne låse sin mobil op med venstre tommelfinger - også selvom den ikke var registreret i telefonen.

Og nu har det vist sig, at der ikke bare er tale om en fejl i en enkelt telefon, men en der gør sig gældende i alle Samsung Galaxy S10-modeller. Det skriver BBC.

Da telefonen blev lanceret, blev teknikken, der genkender fingeraftryk, ellers kaldt "revolutionerende" af teknikvirksomheden.

Beskyttelse forstyrrer scanning

Sammen med rivalen Apples iPhones er Samsung-mobiler blandt danskernes favoritter, og virksomhederne er i konstant konkurrence om at forny sig.

I Galaxy S10-modellen, der kom på markedet i foråret, genkender scanneren fingeraftryk ved hjælp af ultralyd.

Det har dog allerede tidligere været antydet, at udvalgte skærmbeskyttere ikke kan samarbejde med Samsung-telefonens sikkerhedssystem.

Samsung Galaxy S10 har ingen knap, der læser ens fingeraftryk. Man lægger i stedet blot fingeren på et grafisk punkt på skærmen.

Det skyldes, at det beskyttende lag i nogle tilfælde efterlader en en lille luftlomme, som forstyrrer scanningen af fingeraftrykket.

Ifølge BBC er Samsung opmærksom på fejlen, og teknikproducenten har varslet, at der snart kommer en softwareopdatering til mobilen.

Samsung bekræfter overfor TV 2, at der er en undersøgelse i gang og opfordrer samtidig alle kunder, der skulle have spørgsmål, til at kontakte dem.

Samsung: Benyt godkendt skærmbeskytter

Det var efter, at den britiske kvinde ved navn Lisa Neilson havde købt en billig skærmbeskytter på nethandelssiden Ebay, at problemet opstod.

Hun fik derefter sin mand til at forsøge sig. Og det lykkedes ligeledes ham at låse mobilen op med begge tommelfingre.

Indtil sagen er undersøgt anbefaler Samsung ifølge flere internationale medier, at kunderne kun benytter sig af godkendte skærmbeskyttere.